Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


KAMPANIJA PRIEŠ „NEPATIKIMĄ KOORDINUOTĄ ELGESĮ“
„Facebook“ blokavo su D. Trumpo sąjungininku ir Brazilijos prezidentu susijusias paskyras
BNS
Pexels
Programelės telefone.

Interneto milžinė „Facebook“ trečiadienį paskelbė blokavusi JAV prezidento Donaldo Trumpo ilgamečio sąjungininko Rogerio Stone'o paskyras, tyrimui parodžius sąsajas su tinklu, dalyvavusiu klaidinančioje veikloje per JAV 2016 metų rinkimus.

R. Stone'o asmeninės paskyros feisbuke ir instagrame buvo tarp paskyrų, pašalintų vykdant kampaniją prieš „nepatikimą koordinuotą elgesį“ įvairiose pasaulio dalyse, paskelbė „Facebook“. Ji taip pat nusitaikė į netikras paskyras, susijusias su Brazilijos prezidentu Jairu Bolsonaro ir tinklais Kanadoje, Ekvadore bei Ukrainoje, kurios maskavo savo tikrąją kilmę.

R. Stone'o tinklas buvo atskleistas pasitelkus informaciją, atkapstytą per specialiojo prokuroro Roberto Muellerio tyrimą, sakė „Facebook“ saugumo politikos vadovas Nathanielis Gleicheris. R. Stone'as, kuris yra nuteistas už melavimą ir liudytojų papirkinėjimą per vieną federalinį tyrimą, buvo susietas su daugiau kaip 50 feisbuko ir instagramo paskyrų, taip pat dešimtimis puslapių, veikusių prieš 2016 metų rinkimus ir po jų.

„Norime užtikrinti, kad šių paskyrų, kurių dauguma [šiuo metu] yra neaktyvios, nebūtų galima vėl suaktyvinti ir panaudoti per būsimus rinkimus“, – sakė N. Gleicheris. Nors minima veikla buvo vykdoma prieš kelerius metus, „Facebook“ tinklą aptiko viešai paskelbus per R. Muellerio tyrimą išduotus kratos orderius.

Kaip nurodė „Facebook“, netikrose paskyrose buvo skelbiami pranešimai apie vietos politiką Floridoje, programišių gauta medžiaga, kurią viešino „Wikileaks“ prieš JAV 2016 metų rinkimus. Taip pat buvo rašoma apie kandidatus 2016 metų pirminiuose ir visuotiniuose rinkimuose, apie patį R. Stone'ą ir jo teismą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 07 09 09:29
Spausdinti