Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


JAV PREZIDENTO RINKIMAI
Finišo tiesiąją pasiekę D. Trumpas ir J. Bidenas kreipsis į rinkėjus Floridoje
BNS
Scanpix
Joe Bidenas.

JAV vadovas respublikonas Donaldas Trumpas ir jo varžovas demokratas Joe Bidenas ketvirtadienį bandys palenkti į savo pusę dar neapsisprendusius rinkėjus Floridoje – rinkimų baigtį galinčioje nulemti valstijoje.

Abu kandidatai sutelkė dėmesį į amerikiečius, dar nepareiškusius savo valios, ir stengiasi paskatinti juos ateiti atiduoti savo balso rinkimų dieną.    

Daugiau kaip 73 mln. amerikiečių jau balsavo paštu. D. Trumpas ir J. Bidenas apeliuoja į likusią elektorato dalį, ateisiančią prie balsadėžių antradienį. Nors rinkimų diena tradiciškai būna sėkmingesnė respublikonams, o išankstinis balsavimas – demokratams, koronaviruso pandemija, jau pareikalavusi daugiau kaip 227 tūkst. amerikiečių gyvybių, įnešė naujų neaiškumų apie elektorato sudėtį.   

D. Trumpas ir J. Bidenas ketvirtadienį kelių valandų skirtumu kreipsis į šalininkus Tampoje – Floridos vakarinėje pakrantėje esančiame mieste, pasižyminčiame sparčiu augimu, didžiuliais priemiesčiais ir sunkiai prognozuojama, įnirtinga kova per prezidento rinkimus.     

J. Bidenas atvyksta į Tampą akcentuoti atsakingo koronavirusinės pandemijos valdymo būtinybės, apie kurią nuolat kalba pastaruoju metu. Tuo metu D. Trumpas tikina, kad šalis greitai „nugalės virusą“, nepaisant registruojamų naujų COVID-19 atvejų rekordų.     

„Net jei laimėsiu, reikės daug ir sunkiai dirbti, kad baigtųsi šį pandemija“, – sakė buvęs viceprezidentas J. Bidenas trečiadienį Delavero valstijos Vilmingtono mieste. – Pažadu jums: nuo pirmosios dienos darysime tai, kas tinkama.“  

D. Trumpas trečiadienį praleido Arizonoje, kur paprasčiau organizuoti didelius mitingus, nes čia galioja švelnesni reikalavimai dėl socialinio atstumo. Pasiklausyti prezidento susirinko tūkstančiai žmonių, kurie nesilaikė fizinio atstumo ir buvo be kaukių. Panašu, kad tokia tendencija išsilaikys ir per likusius daugiau nei dvylika paskutinių rinkimų kampanijos renginių.      

Tuo metu J. Bidenas vėliau šią savaitę aplankys dar tris valstijas, kuriose D. Trumpas 2016-aisiais iškovojo pergalę: Ajovą, Viskonsiną ir Mičiganą, kur šeštadienį surengs bendrą mitingą su buvusiu prezidentu Baracku Obama. 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 10 29 08:23
Spausdinti