Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


KARAS UKRAINOJE
G 7 pasmerkė Rusijos „neteisėtą“ karą Ukrainoje
BNS
Nexta
Irpinas.

Didžiojo septyneto (G 7) lyderiai, per savo susitikimą Vokietijoje aptarę reikalus su kylančių ekonomikų lyderiais, antradienį pasmerkė Rusijos „neteisėtą ir nepateisinamą“ invaziją į Ukrainą.

„Prie mūsų, Didžiojo septyneto lyderių... prisidėjo Argentinos, Indijos, Indonezijos, Senegalo ir Pietų Afrikos, taip pat Ukrainos lyderiai“, – sakoma susitikimo baigiamojo pareiškimo galutiniame juodraštyje.

„Dar kartą pabrėžiame savo pasmerkimą Rusijos neteisėtam ir nepateisinamam agresyviam karui prieš Ukrainą“, – pridūrė jie.

G 7 šiemet pirmininkaujančios Vokietijos kancleris Olafas Scholzas pareiškė, kad Rusija privalės sumokėti didelę kainą už invaziją į Ukrainą, ir pabrėžė, kad Kremliaus šeimininkui Vladimirui „Putinui negalima leisti laimėti“.

„G 7 vieningai remia Ukrainą“, – po viršūnių susitikimo vykusioje spaudos konferencijoje sakė O. Scholzas.

„Mes ir toliau tęsime ir didinsime prezidento Putino ir jo režimo ekonominius ir politinius šio karo kaštus“, – pridūrė jis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 06 28 14:15
Spausdinti