Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


ITALIJA IR UKRAINA
G. Meloni: Ukraina gali kliautis Italija
BNS
Scanpix
G. Meloni.

Ukraina gali tikėtis Italijos naujosios vyriausybės paramos, žinutėje ukrainiečių prezidentui Volodymyrui Zelenskiui sakė italų kraštutinių dešiniųjų lyderė Giorgia Meloni.

„Žinote, kad galite kliautis mūsų lojalia parama Ukrainos žmonių laisvės reikalui. Išlikite stiprūs ir išlaikykite tvirtą tikėjimą!“ – vėlai antradienį socialiniame tinkle „Twitter“ angliškai parašė G. Meloni.

Taip ji atsakė į V. Zelenskio atsiųstą sveikinimą dėl jos partijos „Italijos broliai“ (it. Fratelli d'Italia) istorinės pergalės sekmadienį įvykusiuose visuotiniuose rinkimuose.

„Vertiname nuolatinę Italijos paramą Ukrainai [jos] kovoje su Rusijos agresija. Kliaujamės vaisinga partneryste su naująja Italijos vyriausybe“, – tviteryje itališkai buvo parašęs V. Zelenskis.

Kadenciją baigiantis Italijos premjeras Mario Draghi buvo vienas tvirčiausių Europos Sąjungos sankcijų Ukrainą užpuolusiai Rusijai rėmėjų, nors jo šalis yra priklausoma nuo rusiškų gamtinių dujų.

Roma taip pat yra nusiuntusi ginklų Ukrainos pajėgoms, kovojančioms su įsiveržusia Rusijos kariuomene.

G. Meloni yra euroskeptikė, bet remia M. Draghi poziciją dėl Ukrainos, nors jos sąjungininkai vyriausybėje, antiimigracinės „Lygos“ (it. Lega) lyderis Matteo Salvini ir buvęs premjeras Silvio Berlusconi, seniai palaiko šiltus santykius su Maskva.

G. Meloni, kuri tikriausiai taps naująja Italijos premjere, taip pat atsakė į Lenkijos premjero Mateuszo Morawieckio sveikinimą.

„Drauge ginkime savo bendras vertybes ir Europos saugumą“, – tviteryje parašė G. Meloni.

2022 09 28 11:25
Spausdinti