Meniu
Prenumerata

sekmadienis, balandžio 28 d.


GABONAS
Gabono kariai per televiziją paskelbė atšaukiantys rinkimus ir paleidžiantys institucijas
BNS
Scanpix
Gabono kariai per televiziją paskelbė atšaukiantys rinkimus.

Per Gabono televiziją trečiadienį pasirodę dvylika šalies karių paskelbė, kad anuliuoja neseniai įvykusių rinkimų rezultatus ir paleidžia visas respublikos institucijas, o naujienų agentūros AFP žurnalistai girdėjo šaudymą sostinėje Librevilyje.

Vienas iš karių, kalbėdamas televizijos kanalui „Gabon 24“ „Pereinamojo laikotarpio ir institucijų atkūrimo komiteto“ vardu, sakė, kad jie, pastebėję „neatsakingą ir neprognozuojamą valdymą, dėl kurio nuolat prastėja socialinė sanglauda“ ir šalyje esą gali kilti chaosas, nusprendė „ginti taiką nutraukdami dabartinį režimą“.

Taip pat per televiziją 12 Gabono karių grupė paskelbė, kad šalies sienos buvo uždarytos iki atskiro pranešimo.

„Sienos uždarytos iki atskiro pranešimo“, – sakė vienas iš kareivių.

Anksčiau trečiadienį nacionalinė rinkimų komisija paskelbė, kad Gabono prezidentas Ali Bongo, kuris valdžioje buvo 14 metų, šeštadienį vykusiuose rinkimuose gavo 64,27 proc. balsų ir buvo perrinktas trečiai kadencijai.

Vieno turo balsavime A. Bongo įveikė savo pagrindinį varžovą Albertą Ondo Ossa, kuris surinko 30,77 proc. balsų, o 12 kitų kandidatų pasidalijo likusius balsus, per valstybinę televiziją sakė Gabono rinkimų centro pirmininkas Michelis Stephane'as Bonda. Rinkėjų aktyvumas siekė 56,65 procento.

2023 08 30 11:28
Spausdinti