Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


PIETŲ EUROPA
Graikijos premjeras pertvarkė ministrų kabinetą
BNS
Scanpix
Graikijos premjeras K. Micotakis.

Graikijos ministras pirmininkas Kiriakas Micotakis antradienį pertvarkė savo ministrų kabinetą, siekdamas geresnių darbo rezultatų sveikatos apsaugos ir Europos Sąjungos lėšų valdymo srityse. 

Pasak vyriausybės atstovo Stelijo Peco, tai yra ministrų kabineto „operatyviniai patobulinimai“. 

Tarp kabineto pertvarkos tikslų yra „išaugusių ES lėšų valdymas“ ir Sveikatos apsaugos ministerijos „organizacinis sustiprinimas“, sakė S. Pecas.    

Graikijoje šį mėnesį COVID-19 atvejų skaičius susilygino su rodikliu, pastarąjį kartą užfiksuotu balandį, o pareigūnai tai aiškina perpildytais naktiniais klubais ir visuomeniniais renginiais.

Civilinės saugos agentūros duomenimis, nuo liepos 1 dienos tarp beveik 1,3 mln. atvykusių keliautojų buvo užfiksuota per 340 užsikrėtimo atvejų.

Graikijoje iki šiol užregistruota per 4 700 COVID-19 atvejų, 209 žmonės nuo šios ligos mirė.  

K. Micotakis paskyrė naujus sveikatos apsaugos, socialinės apsaugos ir aplinkos apsaugos viceministrus, taip pat paskyrė du pareigūnus jaunesniaisiais ministrais.  

Iš viso dvylika žmonių gavo postus vyriausybėje arba buvo perkelti į aukštesnes pareigas. 

Du pareigūnai buvo paaukštinti ir bus atsakingi už ES finansavimą, o dar vienam pavesta kuruoti turizmo sritį.  

Graikija turėtų gauti 32 mlrd. eurų iš 750 mlrd. eurų ES ekonomikos gaivinimo po koronaviruso pandemijos fondo, dėl kurio praėjusį mėnesį sutarė Bendrijos lyderiai. 

K. Micotakiui taip pat reikėjo paskirti naują aplinkos apsaugos viceministrą, nes anksčiau šias pareigas ėjęs pareigūnas neseniai atsistatydino, kad galėtų užimti ES Mokesčių ir muitų sąjungos generalinio direktorato vadovo postą. 

Pertvarkymo buvo laukiama nuo birželio, kai per vizitą Izraelyje K. Micotakis užsiminė apie „korekcinius veiksmus“ vyriausybėje.

Šiek tiek daugiau nei prieš metus į valdžią atėjusio K. Micotakio partija, remiantis viešosios nuomonės apklausomis, šiuo metu lenkia savo varžoves mažiausiai 14 procentinių punktų.

Anot Graikijos banko, šalies ekonomika šiemet turėtų susitraukti 5,8 proc. – iš dalies dėl koronaviruso pandemijos įtakos pajamoms iš turizmo.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 08 04 13:27
Spausdinti