Meniu
Prenumerata

pirmadienis, birželio 24 d.


IZRAELIO IR „HAMAS“ KARAS
„Hamas“ sutiko dėl paliaubų Gazoje pasiūlymo: kamuolys yra Izraelio pusėje
ELTA
IQ
Scanpix
Palestiniečiai traukiasi iš Rytų Rafos.

Palestinos teroristinė organizacija „Hamas“ priėmė tarpininkų iš Egipto ir Kataro parengtą pasiūlymą dėl paliaubų Gazos kare, teigiama oficialiame „Hamas“ platformos „Telegram“ kanale paskelbtame pranešime.

Vienas aukštesniojo rango „Hamas“ pareigūnas pirmadienį pasakė, kad Izraelis turi nuspręsti, ar priimti, ar „priešintis“ paliauboms Gazoje, po to, kai Palestinos grupuotė paskelbė priėmusi naujausią tarpininkų pasiūlymą.

„Hamas“ sutikus su tarpininku pasiūlymu dėl paliaubų, dabar kamuolys yra Izraelio okupantų aikštės pusėje ir jie turi nuspręsti, ar priimti susitarimą dėl paliaubų, ar jam priešintis“, – naujienų agentūrai AFP sakė pareigūnas, panoręs likti nežinomas, nes neturi įgaliojimų viešai kalbėti apie derybas.

Izraelis kol kas šios naujienos nepakomentavo. Sekmadienį „Hamas“ paleido raketų į Gazos Ruožo pasienyje dislokuotus Izraelio karius – per išpuolį žuvo keturi kareiviai. Izraelio pajėgos atsakydamos surengė oro puolimą Rafoje, per kurį žuvo 22 žmonės, įskaitant ir vaikus. Izraelis perspėjo palestiniečius evakuotis iš Rafos prieš planuojamą plataus masto puolimą, tačiau ne kartą pasitraukusiems gyventojams nebeturint kur trauktis baiminamasi, jog puolimas dar labiau pagilins humanitarinę krizę.

2024 05 06 21:07
Spausdinti