Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


VIZITAS
Į Lietuvą atvyks Vokietijos kancleris O. Scholzas
BNS
Scanpix
O. Scholzas.

Kitą savaitę Lietuvoje lankysis Vokietijos kancleris Olafas Scholzas ir aptars saugumo klausimus, ketvirtadienį pranešė prezidentas Gitanas Nausėda.

„Ateinančią savaitę mus aplankys Vokietijos kancleris“, – žurnalistams Šalčininkų rajone, Rūdninkuose, sakė G. Nausėda.

Šalies vadovas teigė su kancleriu aptarsiantis Vokietijos planus stiprinti savo karines pajėgas Lietuvoje.

Taip jis kalbėjo paklaustas, ar yra užtikrintas, jog NATO šalių vadovai birželį apsispręs Baltijos šalyse ir Lenkijoje dislokuotus tarptautinius batalionus paversti brigados dydžio vienetais.

„Aš manau, kad mes surasime formuluotes, kurios mums leis dirbti su valstybėmis, kurios yra specialiai įsipareigojusios Lietuvai“, – teigė prezidentas.

Jo teigimu, pirmiausia tai yra Vokietija, nes ji vadovauja šalyje dislokuotam sąjungininkų batalionui.

Pasak G. Nausėdos, NATO šalių pozicijos dėl batalionų vertimo brigadomis išsiskiria, tačiau yra „bendras suvokimas, kad grėsmė egzistuoja, kad privalome rengtis“.

„Tai nuteikia mane optimistiškai, – kalbėjo šalies vadovas. – NATO viršūnių susitikime, tikiuosi, priimsime tokius dokumentus, kurie, viena vertus, įtvirtins labai aiškią Rusijos grėsmę, kita vertus, leis sustiprinti rytinį NATO flangą“.

„Tikrai mes pasinaudosime visomis galimybėmis, kad kartu su sąjungininkais siektume didesnio karinių pajėgų buvimo čia, Lietuvos teritorijoje“, – pridūrė jis.

Stiprinti NATO rytinį sparną svarstoma reaguojant į Rusijos invaziją Ukrainoje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 06 02 12:32
Spausdinti