Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


KLIMATO KAITA
I. Ocko: dauguma žmonių yra susirūpinę dėl klimato kaitos
Agnė Piepaliūtė
Asmeninis archyvas
I. Ocko.

Aplinkos apsaugos fondo vyresnioji klimato mokslininkė llissa Ocko interviu IQ apžvalgininkei Agnei Piepaliūtei tvirtino, kad už klimato kaitą labiausiai atsakinga Kinija, JAV, Indija ir ES, todėl žalioji politika šiuose regionuose neabejotinai bus naudinga visam pasauliui

– Kaip įtikinti plačiąją visuomenę, kad klimato kaita yra dabarties, o ne tolimos ateities problema?

– Klimato kaita savaime daug ką įtikina už mus, nes padariniai jau aplink mus. Jie neigiamai paveikė kiekvieną žemyną ir kiekvieną vandenyną, o žala, patiriama dėl stiprėjančių ekstremalių oro reiškinių, kylančio jūros lygio ir aukštesnės temperatūros, pavyzdžiui, žmonių žūtys, nykstantys pasėliai, skęstančios bendruomenės ir ekonominiai nuostoliai, visuomenės sąmonėje sujungia taškus, kad krizė jau prasidėjo.

Pavyzdžiui, naujoje ataskaitoje, kurią paskelbė bendrovė „Meta“ ir Jeilio universiteto mokslininkai, nurodoma, kad dauguma žmonių iš beveik 200 šalių yra šiek tiek arba labai susirūpinę dėl klimato kaitos. Žinoma, dar reikia daug nuveikti, todėl labai svarbu pažinti savo auditoriją informuojant apie klimato kaitos aktualumą, kad galėtumėte sutelkti dėmesį į tai, kas žmonėms rūpi, pristatyti, kaip klimato kaita paveiks tiesiogiai, ir parodyti, kas jau vyksta jų kieme.

2022 09 01 08:38
Spausdinti