Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


STRINGANTI PARAMA UKRAINAI
Į Ukrainą V. Zelenskio nuraminti vyksta JAV Senato daugumos lyderis Ch. Schumeris
ELTA
Scanpix
Senato daugumos lyderis Chuckas Schumeris.

Naujienų agentūra AP pranešė, kad penktadienį į Ukrainą atvyksta JAV Senato daugumos lyderis Chuckas Schumeris, pasistengsiantis nuraminti prezidentą Volodymyrą Zelenskį ir kitus valdžios atstovus, kad Kongresas būtinai patvirtins dar vieną JAV pagalbos paketą, nors įstatymo projektas, kuriame numatyta karo draskomai šaliai skirti 60 mlrd. JAV dolerių pagalbą, šiuo metu ir yra įstrigęs JAV Atstovų rūmuose.

Pastarąją savaitę Europoje lankėsi įstatymų leidėjai iš abejų partijų, pažadėję, kad Jungtinės Valstijos nepaliks Ukrainos ir kitų sąjungininkių Europoje. Tačiau tolesnės perspektyvos tikrai nėra aiškios. Senatas praėjusią savaitę patvirtino 95 mlrd. JAV dolerių pagalbos Ukrainai, Izraeliui ir Taivanui paketą, tačiau Atstovų rūmų pirmininkas Mike‘as Johnsonas kol kas nepristatė planų jį perduoti Atstovų rūmams.

Iki kelionės duodamas interviu naujienų agentūrai „The Associated Press“, Ch. Schumeris sakė ketinantis Ukrainos valdžios atstovams pasakyti, kad „šią kovą mes laimėsime ir Amerika jūsų nepaliks“.

2024 02 23 13:58
Spausdinti