Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


AZIJA
Indija netyčia paleido raketą į Pakistano teritoriją
BNS
BNS foto
Sprogmuo.

Indijos karinės pajėgos per klaidą paleido raketą į kaimyninį Pakistaną, penktadienį pranešė šalies Gynybos ministerija ir dėl incidento teigė „nuoširdžiai apgailestaujanti“.

Nuo 1947 metų, kai abi šalys tapo nepriklausomos nuo britų kolonijinio valdymo, Indija, kurios daugumą gyventojų sudaro hinduistai, ir musulmoniškas Pakistanas tarpusavyje kariavo tris kartus. Vienas iš karų vyko dėl ginčijamos Kašmyro teritorijos.

Abiejose sienos pusėse dislokuotos didelės karinės pajėgos, o kartais įtampa pasiekia tokį lygį, jog kyla branduolinio konflikto baimė.

„Atliekant įprastinę techninę priežiūrą, dėl techninio gedimo netyčia buvo paleista raketa“, – trečiadienį nurodė Indijos gynybos ministerija.

Ji nedetalizavo, kokia raketa buvo paleista, tačiau nurodė, kad ji sprogo „Pakistano teritorijoje“.

Dėl incidento ministerija teigė „nuoširdžiai apgailestaujanti“ bei pridūrė, kad „yra nuraminta fakto, jog dėl nelaimingo atsitikimo išvengta aukų“.

Indija pareiškimą paskelbę praėjus kelioms valandos po to, kai Islamabadas pasmerkė „neišprovokuotą oro erdvės pažeidimą, kurį įvykdė indiškos kilmės viršgarsinis skraidantis objektas“.

Kaip nurodė Pakistano užsienio reikalų ministerija, dėl to buvo iškviestas Indijos reikalų patikėtinis Islamabade, jam dėl incidento pareikštas protestas.

„Neapdairus raketos paleidimas“ apgadino žmonių turtą ir sukėlė pavojų civilių gyvybėms bei lėktuvams Pakistano oro erdvėje, sakoma ministerijos pranešime.

Jame Indija taip pat kaltinama „nejautrumu regioninei taikai ir stabilumui“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 03 11 16:34
Spausdinti