Meniu
Prenumerata

penktadienis, gegužės 3 d.


KREMLIAUS ĮTAKA VAKARUOSE
Iš V. Putino interviu ėmęs T. Carlsonas – iš „Fox News“ atleistas melagienų skleidėjas
IQ
Scanpix
V. Putinas ir T. Carlsonas.

Vieni amerikiečių žurnalistai, tokie kaip iš „The Wall Street Journal“ dienraščio Evanas Gershkovichius arba Alsu Kurmasheva iš „Radio Free Europe“, Rusijoje yra kalinami. Kiti, tokie kaip skandalingos ir abejotinos reputacijos Tuckeris Carlsonas, keliauja imti propagandinio interviu iš paties Rusijos lyderio Vladimiro Putino.

Kodėl Kremlius su JAV žurnalistais demonstruoja skirtingą elgesį? Kol vieni aprašo korupciją, žmogaus teisių pažeidimus ir Rusijos invaziją į Ukrainą, kiti pasitarnauja kaip Kremliaus šaukliai.

T. Carlsonas interviu su V. Putinu suderino iš anksto ir teigė, kad Vakarų žiniasklaida yra subjektyvi, „korumpuota“ ir nenorinti kalbėtis su Rusijos lyderiu (šiuos žodžius vėliau paneigė pats Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas ir aiškino, kad V. Putinas sulaukia labai daug interviu pasiūlymų, tačiau tik T. Carlsonas sulaukė sutikimo, nes turi „kitokią poziciją“; T. Carlsono teiginius paneigė ir Christiane Amanpour iš CNN bei AP žurnalistai). Šis interviu – pirmasis, V. Putino duotas Vakarų žurnalistui nuo Rusijos plataus masto karo Ukrainoje pradžios.

Kremlius trečiadienį patvirtino, kad interviu įvyko, o pats pokalbis turėtų būti publikuotas ketvirtadienį žurnalisto interneto puslapyje ir socialiniame tinkle „X“ (anksčiau – „Twitter“).

2024 02 07 19:31
Spausdinti