Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


VIDURIO RYTAI
Istorinis vizitas: Izraelio užsienio reikalų ministras Y. Lapidas atvyko į Bahreiną
BNS
Scanpix
Y. Lapidas atvyko į Bahreiną.

Izraelio užsienio reikalų ministras Yairas Lapidas ketvirtadienį pradėjo istorinį vizitą Bahreine, kur, praėjus metams po ryšių normalizavimo, atidarys izraeliečių ambasadą.

Izraelio diplomatijos vadovas atskrido į Bahreino sostinės Menamos oro uostą, iš kur netrukus pirmam komerciniam skrydžiui tarp abiejų šalių turi pakilti bendrovės „Gulf Air“ lėktuvas.

Pirmasis Izraelio ministro vizitas Bahreine surengtas pernai žydų valstybei pasirašius vadinamuosius Abraomo susitarimus dėl ryšių su keliomis arabiškomis šalimis normalizavimo. Tie susitarimai buvo pasirašyti tarpininkaujant tuomečio JAV prezidento Donaldo Trumpo administracijai.

Tačiau ryšių su Izraeliu normalizavimas patinka ne visiems, nes šiais susitarimais buvo pažeistas dešimtmečius gyvavęs arabų konsensusas, kad santykių su žydų valstybe negali būti, kol neišspręstas palestiniečių klausimas.

Menamos pakraščiuose protestuotojai anksti ketvirtadienį degino padangas, o socialiniuose tinkluose plito grotažymė „Bahreinas atmeta sionistus“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 09 30 11:10
Spausdinti