Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


TURIZMAS
Italija kenčia dėl koronaviruso
BNS
Fotobankas

Italijos turizmo verslo nuostoliai dėl Kinijoje prasidėjusios naujojo koronoviruso epidemijos gali siekti 4,5 mlrd. eurų, pranešė Italijos naujienų agentūra ANSA, remdamasi „Istituto Demoskopika“ atliktais tyrimais.

Prognozuojama, jog Romos viešbučių pajamos kristų 30 proc. – būtent tiek jų palieka turistai iš Kinijos ir kitų iš Pietryčių Azijos valstybių, bet dabar jie aktyviai atšaukia rezervacijas.

„Sunkūs laikai atėjo ne tik viešbučiams, bet ir Italijos mados pramonei. Vien pirmą metų ketvirtį bendras pardavimų sumažėjimas, staigiai sunykus turistų srautui iš Kinijos, sieks 1,5–1,8 proc.“, – teigia ekspertai.

Italija sausio 31-ąją pirmoji iš Europos valstybių įsivedė nepaprastąją padėtį, paaiškindama, jog taip siekia paspartinti pasiruošimą užkirsti kelią pavojingo naujo koronoviruso protrūkiui. Romoje patvirtinus pirmuosius užsikrėtimo atvejus, kai susirgo du turistai iš Kinijos, šalies vyriausybės sprendimu nepaprastoji padėtis šalyje įvesta šešiems mėnesiams.

Italija jau sustabdė visą oro susisiekimą su Kinija, o Italijos uostai nebepriims kruizinių laivų su turistais iš Kinijos, atitinkamas rekomendacijas paskelbus Tarptautinei kruizinių linijų asociacijai (CLIA).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 02 05 10:00
Spausdinti