Meniu
Prenumerata

sekmadienis, balandžio 28 d.


VAKARŲ PARAMA UKRAINAI
Italijos premjerė G. Meloni: G 7 ir toliau rems Kyjivą
ELTA
Scanpix
Italijos premjerė Giorgia Meloni.

Didžiajam septynetui (G 7) pirmininkaujanti Italija patvirtino, kad ir toliau rems Rusijos agresiją patiriančią Ukrainą.

Pasak Italijos žiniasklaidos, ketvirtadienį per pokalbį telefonu su valstybės vadovu Volodymyru Zelenskiu Italijos premjerė Giorgia Meloni pranešė, kad Italijai pirmininkaujant G 7 dėmesio centre išliks Ukraina.

Italija nuo metų pradžios perėmė pirmininkavimą G 7, kitos narės yra JAV, Vokietija, Kanada, Didžioji Britanija, Japonija ir Prancūzija.

Po skambučio V. Zelenskis padėkojo G. Meloni už paramą, taip pat ir Ukrainos siekiui įstoti į Europos Sąjungą (ES). Valstybės vadovas socialinėje platformoje X pranešė per pokalbį pateikęs informaciją ir apie pastarojo meto Rusijos atakas. „Esu dėkingas Italijai ir asmeniškai Giorgiai už norą toliau stiprinti Ukrainos oro skydą“, – parašė V. Zelenskis ir pridūrė, jog „papildoma oro gynyba gelbsti gyvybes ir palaiko normalų gyvenimą mūsų miestuose“.

Ukraina ginasi nuo Rusijos karinės invazijos jau beveik dvejus metus. Gruodžio viduryje ES sutiko pradėti su Kyjivu derybas dėl narystės.

2024 01 05 09:49
Spausdinti