Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


ITALIJA IR PRANCŪZIJA
Italijos premjerė sukritikavo „agresyvią“ Prancūzijos reakciją dėl migrantų
BNS
Scanpix
Giorgia Meloni.

Italijos ministrė pirmininkė Giorgia Meloni penktadienį pasmerkė „agresyvią Prancūzijos vyriausybės reakciją“ į Romos atsisakymą priimti migrantų gelbėjimo laivą.

Paryžius priėmė laivą „Ocean Viking“ ir jame esančius 234 migrantus, tačiau savo ruožtu pareiškė, kad sustabdys ankstesnį planą priimti 3,5 tūkst. pabėgėlių, šiuo metu esančių Italijoje, ir paragino kitas Europos Sąjungos valstybes nares pasekti šiuo pavyzdžiu.

„Mane labai nustebino agresyvi Prancūzijos vyriausybės reakcija, ji yra nesuprantama ir nepateisinama“, – Romoje surengtoje spaudos konferencijoje sakė G. Meloni.

Ji atmetė Paryžiaus teiginius, kad jos naujoji kraštutinių dešiniųjų vyriausybė nevykdo savo įsipareigojimų, susijusių su centrinę Viduržemio jūros dalį kertančių migrantų priėmimu.

G. Meloni teigė, kad tą pačią dieną, kai Prancūzija sutiko priimti laivą - ketvirtadienį - Italija priėmė 600 migrantų, daugiausia atplaukusių mažais laiveliais.

Šiais metais Italija jau įsileido beveik 90 tūkst. migrantų.

„Kas ją (Prancūziją) taip supykdė? Ar juos supykdė tai, kad Italija privalo būti vienintelis įmanomas uostas išlaipinimui Viduržemio jūroje?“, – retoriškai klausė Italijos premjerė.

„To nėra įrašyta jokioje sutartyje... Manau, kad tai nėra sąžininga“, – pridūrė ji.

Politikės teigimu, „kažkas neveikia“ Europos Sąjungai valdant Europos krantus mėginančių pasiekti atvykėlių iš Šiaurės Afrikos srautą.

„Neprotinga ginčytis su Prancūzija, Ispanija, Graikija, Malta... Nenoriu to daryti, noriu rasti bendrą sprendimą“, – sakė G. Meloni.

2022 11 11 15:46
Spausdinti