Meniu
Prenumerata

sekmadienis, gegužės 5 d.


IZRAELIO KARAS SU „HAMAS“
Izraelio pajėgų vadas paskelbė apie operacijų Gazos Ruože išplėtimą
ELTA
YouTube
Izraelio generalinio štabo viršininkas Herzi Halevi.

Izraelio generalinio štabo viršininkas Herzi Halevi paskelbė apie karinių operacijų Gazos Ruože išplėtimą „į kitas teritorijas“.

„Artėjame prie karinės sistemos šiaurinėje Gazos Ruožo dalyje išardymo. Kalbant apie mus, tai mes tęsime veiklą kitose teritorijose, – penktadienį lankydamasis pas karius Gazos Ruože sakė H. Halevi. – Nors dar liko nebaigtų darbų, mes sėkmingai einame į pabaigą.“

Ekstremistinės palestiniečių organizacijos „Hamas“ vadai turi būti „sistemingai“ eliminuoti, o jos infrastruktūra sunaikinta. Šiuo tikslu bus nusitaikyta į vis daugiau regionų, pridūrė jis.

Iki šiol Izraelio sausumos pajėgos pastarosiomis savaitėmis daugiausia dėmesio skyrė šiaurinei Gazos Ruožo daliai. Tačiau ekspertai prognozuoja, kad operacijos gali būti plečiamos ir pietuose, kur jau ne kartą buvo vykdomi oro antskrydžiai.

Galimas sausumos pajėgų puolimas dar labiau pablogintų ir taip labai prastą humanitarinę situaciją. Jungtinių Tautų duomenimis, beveik 1,6 mln. iš 2,2 mln. pakrantės regiono gyventojų dėl mūšių buvo priversti palikti namus.

Dauguma perkeltųjų asmenų atsidūrė pakrantės regiono pietuose po to, kai Izraelio kariuomenė paragino civilius gyventojus evakuotis iš šiaurinės dalies.

2023 11 17 12:13
Spausdinti