Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


IZRAELIO REIDAS GAZOS RUOŽE
Izraelio sausumos pajėgos ir aviacija surengė reidą centrinėje Gazos Ruožo dalyje
BNS
Scanpix
Izraelio sausumos pajėgų ir aviacijos reidas Gazos Ruože.

Izraelio sausumos pajėgos remiamos naikintuvų ir dronų naktį įvykdė tikslinį reidą centrinėje Gazos Ruožo dalyje, penktadienį pranešė kariuomenė, rengdamasi sausumos invazijai.

„Per praėjusią parą IDF (Izraelio gynybos pajėgų) sausumos pajėgos, lydimos IDF naikintuvų ir bepiločių, įvykdė papildomą tikslinį reidą centrinėje Gazos Ruožo dalyje“, – sakoma kariuomenės pareiškime.

„Vykdant šią veiklą IDF orlaiviai ir artilerija smogė teroristinei organizacijai „Hamas“ priklausantiems teroristų taikiniams Šudžajos rajone ir visame Gazos Ruože“, – nurodė kariuomenė.

„IDF identifikavo daug teroristų taikinių, įskaitant prieštankinių raketų leidimo vietas, vadavietes ir valdymo centrus, taip pat „Hamas“ teroristus, ir smogė jiems“, – sakoma pareiškime. Jame priduriama, kad pasibaigus veiksmams kariai iš rajono pasitraukė.

Kariškių paskelbtoje nespalvotoje filmuotoje medžiagoje matyti šarvuotųjų transporto priemonių kolona ir po smūgių į dangų kylantis dulkių stulpas.

Panašią sausumos operaciją kariuomenė ankstesnę naktį įvykdė šiaurinėje Gazos Ruožo dalyje, panaudodama tankus ir pėstininkus.

Gazos Ruožą kontroliuojanti palestiniečių islamistų grupuotė „Hamas“ spalio 7 dieną netikėtai užpuolė Izraelį, įsiverždama į jo teritoriją ir vykdydama raketų atakas. Izraelyje žuvo daugiau nei 1,4 tūkst. žmonių, įskaitant civilius. Dar 222 žmonės buvo pagrobti.

Izraelis vykdo atsakomuosius oro smūgius Gazos Ruožui. Palestiniečiai skelbia, kad nuo karo su Izraeliu pradžios Gazos Ruože žuvo apie 7 tūkst. žmonių.

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu vėlai trečiadienį sakė, kad žydų valstybė rengiasi sausumos karui Gazos Ruože.

Aukų skaičius Gazos Ruože yra didžiausias nuo 2005 metų.

2023 10 27 09:56
Spausdinti