Meniu
Prenumerata

penktadienis, spalio 18 d.


KARAS IZRAELYJE
Izraelis: „Islamo džihadas“ netinkamai paleido raketą ir pataikė į ligoninę Gazos Ruože
BNS
Scanpix
Smūgis ligoninei.

Izraelio kariuomenė antradienį pareiškė, kad smūgis, per kurį nukentėjo Gazos Ruožo ligoninės kompleksas ir, pasak „Hamas“ pareigūnų, žuvo mažiausiai 200 žmonių, buvo palestiniečių kovotojų grupuotės „Islamo džihadas“ netinkamai paleistos raketos rezultatas.

„IDF (kariuomenės) operacinių sistemų analizė rodo, kad Gazos Ruože teroristai paleido raketų ugnį, kuri tuo metu, kai buvo pataikyta į Ahli ligoninę Gazoje, praskriejo netoli jos“, – sakoma Izraelio kariuomenės išplatintame pranešime.

„Iš daugelio šaltinių gauta žvalgybinė informacija rodo, kad už nepavykusį raketos paleidimą į ligoninę Gazoje yra atsakingas „Islamo džihadas“, – priduriama pareiškime, kuriame minima kita Gazos Ruože įsikūrusi kovotojų grupuotė, teigianti, kad kartu su „Hamas“ kovoja prieš Izraelį.

„Islamo džihadas“: Izraelio kariuomenės kaltinimai dėl smūgio Gazos ligoninei yra melas

Palestiniečių kovotojų grupuotė „Islamo džihadas“ trečiadienį Izraelio kariuomenės kaltinimus, kad ji atsakinga už smūgį Gazos Ruožo ligoninei, per kurį žuvo keli šimtai žmonių, pavadino melu.

„Sionistų priešas iš visų jėgų stengiasi išvengti atsakomybės už žiaurias žudynes, kurias jis įvykdė susprogdindamas krikščionių arabų nacionalinę ligoninę Gazos Ruože, kaip paprastai meluodamas ir kaltinamai pirštu rodydamas į Palestinos judėjimą „Islamo džihadas“, – sakoma trečiadienį paskelbtame pareiškime.

„Todėl tvirtiname, kad priešo pateikti kaltinimai yra melagingi ir nepagrįsti“, – priduriama jame.

Pareiškime teigiama, kad Izraelis, grasindamas bombardavimu, liepė evakuoti ligoninę, o tragediją sukėlė Izraelio kariuomenės lėktuvo numesta bomba.

Jame teigiama, kad ligoninė „gavo viešą pranešimą apie evakuaciją dėl bombardavimo grėsmės“.

2023 10 18 10:21
Spausdinti