Meniu
Prenumerata

sekmadienis, balandžio 28 d.


KARAS IZRAELYJE
Izraelis smogė Damasko ir Alepo oro uostams
BNS
Scanpix
Izraelio kariai Sirijos pasienyje.

Izraelis ketvirtadienį smogė dviem pagrindiniams Sirijos oro uostams, pranešė Sirijos valstybinė televizija.

Tai pirmas toks išpuolis po savaitgalį palestiniečių kovotojų grupuotės „Hamas“ surengtos netikėtos atakos prieš Izraelį ir po jos kilusių įnirtingų kovų.

„Izraelio agresija nusitaikė į Damasko ir Alepo oro uostus“, – pranešė ji socialiniame tinkle „Telegram“, bet daugiau detalių nenurodė.

Pasak valstybinės žiniasklaidos, po smūgių šie du oro uostai neveikia.

Vienu metu suduoti smūgiai Alepo ir Damasko oro uostams „sugadino abiejų oro uostų nusileidimo takus, dėl to jie nustojo veikti“, pranešė valstybinė žiniasklaida, remdamasi šaltiniu kariuomenėje.

Izraelis jokių komentarų apie tai kol kas nėra paskelbęs.

Dėl Izraelio smūgių ne kartą buvo nutraukti skrydžiai Alepo ir sostinės Damasko oro uostuose, kuriuos kontroliuoja karo draskomos Sirijos vyriausybė.

Naujausi smūgiai buvo suduoti šeštą dieną „Hamas“ ir Izraeliui apsikeičiant smarkia ugnimi po to, kai šeštadienį šimtai „Hamas“ ginkluotų kovotojų įsiveržė į Izraelį ir nužudė daugiau kaip 1,2 tūkst. civilių. Gazos Ruože pranešama apie 1,3 tūkst. aukų.

Per daugiau nei dešimtmetį trunkantį karą Sirijoje Izraelis savo šiaurinėje kaimynėje surengė šimtus antskrydžių, daugiausia taikydamasis į Irano remiamas pajėgas ir „Hezbollah“ kovotojus, taip pat į Sirijos kariuomenės pozicijas.

Izraelis retai komentuoja atskirus savo smūgius Sirijoje, tačiau ne kartą yra sakęs, kad neleis savo aršiam priešui Iranui, kuris remia Basharo al Assado vyriausybę, plėsti savo įtakos šioje šalyje.

Iranas, kuris remia „Hamas“, šeštadienį pasidžiaugė išpuoliu prieš Izraelį, nors ir tvirtino, kad prie jo neprisidėjo.

2023 10 12 15:43
Spausdinti