Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


PANDEMIJA
Izraelyje augant sergamumui koronavirusu įvedama daugiau apribojimų
BNS
Scanpix
Skiepijimas trečiąja „Pfizer“ ir „BioNTech“ vakcinos doze Izraelyje.

Izraelio vyriausybės vadovas Naftali Bennettas trečiadienį sakė, kad vakcinacija ir vėl įvesti suvaržymai galėtų apsaugoti žydų valstybę nuo dar vieno karantino netgi augant sergamumui koronavirusine infekcija.

„Mūsų tikslas – išlaikyti Izraelį atviru, bet nepatekti į padėtį, kai ligoninės pasakys esančios pilnos“, – sakė premjeras per apsilankymą naujame vakcinacijos centre Jeruzalėje.

„Siekiame to išvengti ir žinome, kada nuspausti stabdžius“, – kalbėjo jis.

„Kad išvengtume griežtesnių suvaržymų, skiepysimės, dėvėsime kaukes ir laikysimės atstumo“, – sakė N. Bennettas.

N. Bennetto vyriausybė antradienį paskelbė virtinę naujų suvaržymų, įskaitant reikalavimą turėti vakcinacijos pažymėjimą arba neigiamą COVID-19 testą norint patekti į uždaras susibūrimų vietas, talpinančias mažiau nei 100 žmonių. Taip pat įvestas reikalavimas dėvėti kaukes atvirose erdvėse, kuriose gali susiburti daugiau nei 100 žmonių.

Paskelbdamas apie naujus apribojimus vyriausybės COVID komitetas įspėjo, kad labai užkrečiama koronaviruso delta atmaina sparčiai plinta, ir paragino izraeliečius susitikus „nebespausti rankų, neapsikabinti ir nesibučiuoti“.

Sveikatos apsaugos ministerija taip pat išplėtė sąrašą šalių, iš kurių atvykusiems žmonėms reikia karantinuotis nepriklausomai nuo to, ar jie pasiskiepiję ar turi neigiamą COVID-19 testą. Į šį sąrašą buvo įtrauktos ir Prancūzija, Italija bei Jungtinės Valstijos.

Pastarąją pusantros savaitės Izraelyje per parą vidutiniškai registruojama daugiau kaip 2 tūkst. naujų užsikrėtimo atvejų. Sunkios būklės yra 229 COVID-19 pacientai, ir šis skaičius yra didžiausias nuo balandžio.

Augantis sergamumas Izraeliui yra žingsnis atgal po įspūdingos vakcinavimo kampanijos, padėjusios per parą registruojamų COVID-19 atvejų skaičių sumažinti nuo 10 tūkst. iki mažiau 100 atvejų.

Izraelis birželio pradžioje atšaukė daugumą dėl pandemijos taikytų suvaržymų, tačiau praėjusį mėnesį vėl pradėjus augti sergamumui, apribojimai palaipsniui grąžinami.

Izraelyje, turinčiame 9,3 mln. gyventojų, pilnai pasiskiepiję beveik 60 proc. žmonių, dauguma jų – „Pfizer/BioNTech“ preparatu.

Tačiau maždaug milijonas izraeliečių vis dar atsisako skiepytis.

Praėjusią savaitę Izraelis pradėjo vyresnių nei 60 metų žmonių skiepijimą trečiąja vakcinos nuo koronaviruso doze. Žydų valstybė nuo COVID-19 skiepija ir vyresnius nei 12 metų vaikus.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 08 04 13:50
Spausdinti