Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 26 d.


SANKCIJOS
J. Bidenas paskelbė naujų sankcijų Rusijai
BNS
Scanpix
J. Bidenas.

JAV prezidentas Joe Bidenas antradienį paskelbė naujų sankcijų Rusijai „pirmąjį paketą“, įskaitant pastangas atkirsti šią šalį nuo tarptautinių finansų, ir pabrėžė, kad tai yra atsakas į Maskvos pradedamą invaziją Ukrainoje.

„Realizuosime sankcijas Rusijos valstybės skolai. Tai reiškia, kad atkirtome Rusijos vyriausybę nuo Vakarų finansavimo“, – nurodė J. Bidenas.

JAV lyderis pridūrė, kad sankcijos taip pat bus nutaikytos į Rusijos finansų institucijas ir „elitą“ – artimos Rusijos prezidento Vladimiro Putino aplinkos žmones.

JAV pasiųs papildomų pajėgų į Baltijos šalis

Aštrėjant krizei tarp Rusijos ir Ukrainos J. Bidenas taip pat pažadėjo pasiųsti papildomų pajėgumų į Baltijos šalis.

„Suteikiau leidimą papildomam JAV pajėgų ir technikos, jau dislokuotų Europoje, perkėlimui, kad sustiprintume mūsų Baltijos sąjungininkes – Estiją, Latviją ir Lietuvą“, – kalbėdamas Baltuosiuose rūmuose sakė J. Bidenas.

„Noriu aiškiai pasakyti: šie mūsų veiksmai yra visiškai gynybiniai“, – pabrėžė jis.

Ši griežtesnė žinia buvo paskelbta reaguojant į V. Putino pirmadienį priimtą sprendimą pripažinti Rytų Ukrainoje įkurtų dviejų prokremliškų separatistinių „liaudies respublikų“ nepriklausomybę ir Maskvos ketinimus dislokuoti pajėgas tose teritorijose.

J. Bidenas sakė, kad šie žingsniai reiškia, jog Rusija pradeda veržtis į Ukrainą ir kad planuojama užimti didesnes teritorijas, nei buvo galima spręsti iš ankstesnių pareiškimų.

„Tai yra Rusijos invazijos Ukrainoje pradžia, – kalbėjo JAV lyderis. – Jis kuria pagrindą užimti jėga daugiau teritorijos.“

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 02 22 21:48
Spausdinti