Meniu
Prenumerata

sekmadienis, rugsėjo 8 d.


JAV PREZIDENTO RINKIMAI
J. Bidenas spaudžiamas trauktis: užtvanka pralaužta
IQ
Scanpix
Joe Bidenas.

JAV prezidentas Joe Bidenas netrukus gali susidurti su didesniu Kongreso demokratų spaudimu trauktis iš 2024 m. rinkimų, pranešė „New York Post“.

Mažiausiai 25 Atstovų rūmų demokratai ruošiasi paraginti 81 metų prezidentą nutraukti savo dalyvavimą rinkimuose po katastrofiškų debatų su buvusiu prezidentu Donaldu Trumpu.

Atstovų rūmų demokratai, kurie lapkričio mėnesį kovos dėl perrinkimo, taip sunerimę dėl J. Bideno negaluojančio pasirodymo praėjusią savaitę vykusioje dvikovoje su 78 metų numanomu respublikonų kandidatu, kad svarsto galimybę parašyti J. Bidenui laišką.

„Atrodo, kad užtvanka pralaužta“, – sakė Atstovų rūmų demokratų patarėjas.

Ši naujiena pasirodė po to, kai respublikonas Lloydas Doggettas tapo pirmuoju Atstovų rūmų demokratu, viešai paraginusiu J. Bideną atsistatydinti dėl nedrąsių debatų, kurių metu prezidentas ne kartą sustingo scenoje ir prarado minčių eigą.

Antradienį respublikonas Jaredas Goldenas taip pat pareiškė, kad nepasitiki J. Bideno gebėjimu įveikti D. Trumpą lapkričio mėnesį.

Trečiadienį J. Bidenas turėtų susitikti su demokratų valstijų gubernatoriais ir aptarti savo 2024 m. strategiją bei savo pasirodymą debatuose su D. Trumpu.

Antradienį J. Bidenas sakė, kad prieš pat debatus buvo išvykęs į kelis ilgus darbo vizitus, o tai, pasak prezidento, nebuvo labai protingas sprendimas.

„Nepaklausiau savo personalo [...] ir tada beveik užmigau scenoje“, – pareiškė jis.

Baltieji rūmai tikina, kad J. Bidenas greitai atsities po prasto pasirodymo, ir kartoja, kad prezidentui nereikia įrodinėti savo kognityvinių gebėjimų.

2024 07 03 16:40
Spausdinti