Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 16 d.


JAV IR UKRAINA
J. Bidenas V. Zelenskiui patvirtino, kad JAV rems Ukrainą, kiek reikės
BNS
Twitter
Joe Bidenas.

Volodymyras Zelenskis telefonu pasikalbėjo su Joe Bidenu ir padėkojo jam už precedento neturinčią amerikiečių karinę bei finansinę paramą Kyjivui, o JAV prezidentas pakartojo, kad jo šalis palaikys Ukrainą tiek, kiek reikės, pranešta oficialiu ukrainiečių prezidento „Telegram“ kanalu.

Turėdamas galvoje JAV pagalbą, V. Zelenskis parašė: „Tai ne tik padeda pasiekti sėkmę mūšio lauke, bet ir palaiko Ukrainos ekonomikos stabilumą.“

Jis atkreipė dėmesį į JAV pagalbą atkuriant Ukrainos energetinę sistemą ir išreiškė viltį dėl tolesnio bendradarbiavimo šioje srityje, pabrėžė, kokia svarbi Ukrainai priešlėktuvinė gynyba, padedanti apsaugoti civilius ir ypatingos svarbos infrastruktūrą.

Pasak V. Zelenskio, J. Bidenas patvirtino, kad JAV yra pasirengusios palaikyti Ukrainą tiek, kiek reikės, pagal Ukrainos suvereniteto bei teritorinio vientisumo su tarptautiniu mastu pripažįstamomis sienomis principus.

Sekmadienį V. Zelenskis telefonu pasikalbėjo ir su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu. Abu lyderiai suderino pozicijas prieš Didžiojo septyneto (G7) viršūnių susitikimą, aptarė bendradarbiavimą gynybos ir energetikos srityse.

Kiek vėliau Ukrainos lyderis su Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu aptarė galimą ukrainietiškų grūdų eksporto koridoriaus plėtimą.

Prieš pokalbį su V. Zelenskiu R. T. Erdoganas kalbėjosi su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

2022 12 12 09:10
Spausdinti