Meniu
Prenumerata

sekmadienis, gegužės 5 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
JAV: karas Ukrainoje nėra aklavietėje
BNS
Scanpix
Jake`as Sullivanas.

JAV prezidento Joe Bideno patarėjas nacionalinio saugumo klausimais antradienį paprieštaravo, kad karas Ukrainoje virto aklaviete, didėjant susirūpinimui dėl lėtų Kyjivo kontrpuolimo teritorinių laimėjimų.

„Ne, nevertiname konflikto kaip atsidūrusio aklavietėje“, – atsakydamas į žurnalisto klausimą sakė Jake'as Sullivanas.

Situaciją jis pavadino dinamiška, nes Rusijos ir Ukrainos pajėgos vienu metu ir ginasi, ir puola, priklausomai nuo to, kurioje fronto vietoje jos yra.

„Rusija puls tam tikrose vietose ir puola. Bet, žinoma, Ukraina taip pat puola, Ukraina taip pat pasiekia laimėjimų“, – sakė jis bei apibūdino Ukrainos kontrpuolimą kaip metodišką ir prisitaikantį prie iššūkių.

J. Sullivano teigimu, ukrainiečių generolai taip pat turi kovoti tvariai, kad ilgainiui galėtų daryti spaudimą Rusijos pajėgoms.

Pasak jo, Jungtinės Valstijos tebėra visiškai pasiryžusios remti Kyjivo pastangas, nors nenorėjo prognozuoti, kaip viskas klostysis.

„Turime tęsti pagrindinių gynybos ir puolimo elementų perkėlimą, ypač artilerijos amunicijos ir mobilumo, kurių Ukrainai reikia, kad galėtų išlaikyti ir užimti teritorijas“, – sakė Baltųjų rūmų atstovas.

„Negaliu prognozuoti ar numatyti, kaip viskas susiklostys šio karo eigoje, – pridūrė J. Sullivanas. – Tačiau mes ir toliau remiame Ukrainos kontrpuolimo pastangas.“

2023 08 23 11:46
Spausdinti