Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


JAV SANKCIJOS
JAV paskelbė sankcijų subjektams, susijusiems su Rusijos ir Šiaurės Korėjos ginklų sandoriais
BNS
Scanpix
Kim Jong Unas ir Sergejus Šoigu.

Jungtinės Valstijos trečiadienį paskelbė sankcijas trims subjektams, kaltinamiems siekiu palengvinti ginklų sandorius tarp Šiaurės Korėjos ir Rusijos, Vašingtonui sugriežtinus apribojimus dėl paramos Maskvos karui Ukrainoje.

JAV Iždo departamentas savo pareiškime teigė, kad Rusija Ukrainoje toliau naudoja šaudmenis ir praranda sunkiąją techniką, todėl yra priversta kreiptis paramos į nedidelį būrį savo sąjungininkų, įskaitant Šiaurės Korėją.

Departamentas teigė, kad „įvedė sankcijas trims subjektams, susijusiems su sankcijų vengimo tinklu, bandžiusiu remti ginklų sandorius tarp Rusijos ir Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos“.

„Šis veiksmas yra dalis JAV strategijos, kuria siekiama nustatyti, atskleisti ir sužlugdyti trečiųjų šalių veikėjus, siekiančius paremti žiaurų Rusijos karą prieš Ukrainą“, – priduriama pranešime.

Subjektai, į kuriuos nusitaikyta, yra „LLC Verus“, „LLC Defense Engineering“ ir „Versor S.R.O.“.

„Jungtinės Valstijos ir toliau siekia išnaikinti neteisėtus finansinius tinklus, kurie siekia nukreipti Šiaurės Korėjos paramą Rusijos karo mašinai“, – pareiškime teigė iždo sekretoriaus pavaduotojas terorizmo ir finansinės žvalgybos klausimais Brianas Nelsonas.

„Kartu su savo sąjungininkais ir partneriais mes ir toliau siekiame atskleisti ir nutraukti prekybą ginklais, kuria grindžiamas (Rusijos prezidento Vladimiro) Putino žiaurus karas Ukrainoje“, – pridūrė jis.

2023 08 17 11:38
Spausdinti