Meniu
Prenumerata

sekmadienis, balandžio 28 d.


JAV TANKŲ PARDAVIMAS RUMUNIJAI
JAV patvirtino 2,53 mlrd. dolerių vertės tankų pardavimą Rumunijai
BNS
US Army
„Abrams“ tankas.

Jungtinės Valstijos ketvirtadienį pranešė pritarusios 2,53 mlrd. dolerių (2,39 mlrd. eurų) vertės tankų „M1A2 Abrams“ ir susijusios įrangos pardavimui Rumunijai.

„Šis siūlomas pardavimas padės įgyvendinti Jungtinių Valstijų užsienio politikos ir nacionalinio saugumo tikslus padedant pagerinti NATO sąjungininkės, kuri yra svarbi politinio ir ekonominio stabilumo Europoje jėga, saugumą“, – sakoma Gynybos saugumo bendradarbiavimo agentūros (DSCA) pareiškime.

Tai pagerins Rumunijos gebėjimą atremti dabartines ir būsimas grėsmes, suteikiant patikimas pajėgas, galinčias atgrasyti priešininkus ir dalyvauti NATO operacijose, priduriama jame.

Rumunija ribojasi su Ukraina, kuri nuo 2022-ųjų vasario kovoja su plataus masto Rusijos invazija. Nuo to laiko Jungtinės Valstijos didina karinę pagalbą ir pardavimus Kyjivui ir NATO sąjungininkėms.

Vašingtonas pažadėjo aprūpinti Kyjivą 31 senesne „Abrams“ tanko versija, o Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis rugsėjo pabaigoje patvirtino, kad dalis jų jau atvyko.

Valstybės departamentas pritarė galimam pardavimui Rumunijai, o DSCA ketvirtadienį pateikė reikalaujamą pranešimą Kongresui, kuris dar turi patvirtinti sandorį.

2023 11 10 09:00
Spausdinti