Meniu
Prenumerata

trečiadienis, balandžio 24 d.


PARAMA UKRAINAI
JAV planuoja siųsti daugiau ginklų Ukrainai, palaikant „postūmį“ kariuomenei
BNS
Unsplash

Vašingtonas netrukus planuoja dar vieną ginklų siuntą Ukrainai, antradienį sakė JAV aukšto rango pareigūnas, sveikindamas naują Ukrainos pajėgų „postūmį“ atkovojant šalies teritorijas iš Rusijos kariuomenės.

„Manau, kad artimiausiomis dienomis pamatysite dar vieną [pagalbos paketą]“, – žurnalistams sakė Nacionalinio saugumo tarybos atstovas spaudai Johnas Kirby, turėdamas galvoje daugiamilijardinės JAV paramos ukrainiečių kariuomenei programos dalį.

J. Kirby teigė, kad dar per anksti kalbėti apie tai, ar Kyjivo laimėjimai, privertę skubiai atsitraukti Rusijos pajėgas Rytų Ukrainoje, reiškia karo lūžio tašką.

„Tai, ką matote, neabejotinai yra Ukrainos ginkluotųjų pajėgų postūmis“, tačiau pats Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis turėtų „nustatyti ir nuspręsti, ar, jo manymu, kariniu požiūriu jie pasiekė lūžio tašką“, sakė J. Kirby.

Nepaisant „dramatiškų įvykių... tai karas, o karas yra nenuspėjamas“, pridūrė J. Kirby.

Jo teigimu, JAV ginkluotė buvo svarbi Ukrainos pajėgumams smogti.

„Veikiame kartu su ukrainiečiais“, – sakė jis.

Reaguodamas į Maskvos teiginius, kad ji nepralaimėjo vėliausio mūšio ir tiesiog perkelia savo karius, J. Kirby sakė: „Jie tai vadina perdislokavimu, tačiau, be abejo, jie atsitraukė susidūrę su Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis, akivaizdžiai vykdančiomis puolimą.“

2022 09 14 10:05
Spausdinti