Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


KARAS UKRAINOJE
JAV pritarė raketų sistemų perdavimui Ukrainai
Alfa.lt
Scanpix
Joe Bidenas.

JAV prezidento Joe Bideno administracija pritarė didelio nuotolio daugkartinio paleidimo raketų sistemų (MLRS) siuntimui į Ukrainą. Apie tai pranešė „The New York Times“ remdamasis Amerikos pareigūno žiniomis.

Tikėtina, jog apie ginklų perdavimą bus pranešta kitą savaitę. JAV suteiks mobiliuosius raketų paleidimo įrenginius, kurie yra galingesni nei ukrainiečių naudojami.

Nepaisant to, jog amerikiečių pareigūnai nepateikė išsamios informacijos apie tai, kokio tipo raketas tiksliai perduos ukrainiečiams, Pentagonas dažniausiai naudoja M31 GMLRS (Gueded Multiple Launch Rocket System). Tai yra tiksliai palydoviniu būdu valdomas ginklas, galintis gabenti maždaug tiek pat sprogmenų, kiek ir 500 svarų sverianti aviacinė bomba.

Be to, į kitą Ukrainai skirtų ginklų paketą JAV planuoja įtraukti daugkartinio paleidimo raketų sistemas (HIMARS).

CNN ketvirtadienį pranešė, kad Joe Bideno administracija ruošiasi išsiųsti MLRS, kaip dalį karinės pagalbos paketo Ukrainai. Dieną prieš tai, Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmitrijus Kuleba paprašė JAV kuo greičiau priimti sprendimą dėl daugkartinio paleidimo raketų sistemų.

2022 05 28 10:40
Spausdinti