Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


RUSIJOS INVAZIJA
JAV Rusijos kibernetinio saugumo bendrovę „Kaspersky“ pripažino grėsme saugumui
BNS
New York Post

JAV reguliuotoja Rusijos kibernetinio saugumo programinės įrangos gamintoją „Kaspersky“ pripažino grėsme nacionaliniam saugumui, o tai apribos jos veiklą Jungtinėse Valstijose.

Federalinė ryšių komisija (FCC) įtraukė „Kaspersky“ į grėsmių sąrašą, o tai neleidžia į jį patekusiai įmonei sulaukti JAV vyriausybės lengvatų. Į šį „juodąjį“ sąrašą jau yra patekusios Kinijos bendrovės „Huawei“ ir ZTE.

FCC pranešime apie Rusijos invaziją į Ukrainą neužsimenama, tačiau „Kaspersky“ apie jos įtraukimą į šį „juodąjį“ sąrašą reagavo teigdama, kad sprendimas priimtas vadovaujantis politiniais motyvais

„Šis sprendimas nėra pagrįstas jokiais techniniais „Kaspersky“ produktų vertinimais“, – teigiama Rusijos bendrovės pranešime.

Savo ruožtu Vokietijos kibernetinio saugumo agentūra BSI anksčiau šį mėnesį paragino vartotojus nenaudoti „Kaspersky“ programinės įrangos, įspėdama, kad ši bendrovė gali būti įsitraukusi – noriai ar nenoriai – į tarptautinius įsilaužimo išpuolius Rusijos karo Ukrainoje metu.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 03 29 09:45
Spausdinti