Meniu
Prenumerata

pirmadienis, birželio 17 d.


PAGALBA UKRAINAI
JAV skiria dar vieną 275 mln. JAV dolerių vertės pagalbos paketą Ukrainai
IQ
Scanpix
Rusų smūgio padariniai Charkive gegužės 23 d.

Penktadienį JAV pranešė skiriančios dar vieną 275 mln. JAV dolerių vertės pagalbos Ukrainai paketą. Apie tai pranešė JAV Valstybės sekretorius Antony Blinkenas. „Ukrainai bus skirta daug naujos ginkluotės ir įrangos, kad padėtų drąsiems Ukrainos žmonėms ginti savo šalį nuo Rusijos agresijos“, – pranešime teigė jis.

Anot pranešimo, į pagalbos paketą, kuris didžia dalimi skirtas atremti Rusijos puolimą prie Charkivo, įeina raketinių sistemų HIMARS amunicija, prieštankinės raketos „Javelin“ ir AT-4, tikslioji aviacinė amunicija, prieštankinės minos, taktinės transporto priemonės ir kita.

Tai jau penktasis JAV prezidento Joe Bideno patvirtintas paramos paketas nuo tada, kai balandžio pabaigoje Kongresas patvirtino 61 mlrd. JAV dolerių paketą Ukrainai. „Ankstesnių paketų parama jau pasiekė fronto linijas, o šią naują paramą perkelsime kuo greičiau, kad Ukrainos kariuomenė galėtų ja pasinaudoti gindama savo teritoriją ir saugodama Ukrainos žmones, – pranešime teigė A. Blinkenas. – Kaip aiškiai nurodė prezidentas J. Bidenas, JAV ir mūsų suburta tarptautinė koalicija ir toliau palaikys Ukrainą ginant jos laisvę.“

Penktadienį Ukraina paskelbė sustabdžiusi pastarosiomis savaitėmis intensyviai vykusį Rusijos puolimą Charkivo srityje, kur priešui pavyko pasiekti didelių teritorinių laimėjimų. Anot Ukrainos kariuomenės, dabar ukrainiečiai pradėjo kontrpuolimą, tačiau padėtis Rytų fronte išlieka sudėtinga, kai kur tebevyksta intensyvūs mūšiai.

2024 05 24 21:28
Spausdinti