Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


JAV
JAV sparčiai plintant delta atmainai J. Bidenas stiprina pastangas pažaboti COVID-19
BNS
Scanpix
Niujorkas.

JAV prezidentas Joe Bidenas ketvirtadienį suintensyvino pastangas pažaboti spartų užkrečiamesnės koronaviruso delta atmainos plitimą, paragindamas visus federalinių įstaigų darbuotojus nurodyti, kad jie pilnai pasiskiepiję, arba dėvėti kaukes ir testuotis.  

„Turime priemones užkirsti kelią šiai naujai COVID bangai uždaryti mūsų įmones, mokyklas, visuomenę, kaip nutiko pernai“, – sakė veteranas demokratas, pristatydamas naujas savo administracijos iniciatyvas.   

Baltieji rūmai prie J. Bideno kalbą pranešė, kad visų 4 mln. federalinių darbuotojų ir kontraktininkų „bus paprašyta patvirtinti savo vakcinacijos statusą“.  

Darbuotojai, nenurodę, jog yra pilnai pasiskiepiję, turės darbe dėvėti kaukes nepriklausomai nuo darbo vietos ir fizinio atstumo tarp bendradarbių, taip pat kartą ar dukart per savaitę testuotis.    

Visgi reikalavimo visiems federaliniams darbuotojams privalomai pasiskiepyti nebus, nors tokia priemonė svarstyta, J. Bideno administracijai ieškant būdų apsaugoti federalinėse įstaigose dirbančius žmones ir parodyti pavyzdį privačiam sektoriui.    

Tačiau pastarieji žingsniai žymi sugrįžimą prie kontroversiškų suvaržymų, nors J. Bidenas dar birželį prognozavo, kad jie liks praeityje, o Amerika galės mėgautis „laisvės vasara“ su socialiniais kontaktais ir šventėmis.     

Tačiau dabar, visoje šalyje padidėjus sergamumui ir augant hospitalizacijų skaičius, amerikiečiai turi išlikti budrūs, sakė J. Bidenas.   

„Pavojus dar nepraėjo, nes tai, kas šiuo metu vyksta Amerikoje, yra pandemija, nepasiskiepijusiųjų pandemija“, – kalbėjo prezidentas, kurio žodžiai neabejotinai papiktins dalį amerikiečių, atsisakančių skiepytis.   

„Jei jūs iš tiesų nepasiskiepiję, esate problema – pačiam sau, savo šeimai ir su jumis dirbantiems žmonėms“, – sakė J. Bidenas.   

Visgi prezidentas paragino visuomene nepolitizuoti skiepų ar kaukių klausimo. 

„Tai ne raudonų ar mėlynų valstijų klausimas. Iš tiesų tai gyvybės ar mirties klausimas“, – pabrėžė jis. 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 07 30 10:23
Spausdinti