Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


UKRAINOS KRIZĖ
JAV valstybės sekretorius ir Vokietijos užsienio reikalų ministrė perspėjo dėl „tvirto“ atsako, jei Rusija užpultų Ukrainą
BNS
Unsplash
Asociatyvi nuotrauka.

JAV valstybės sekretorius Anthony Blinkenas ir naujoji Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalenna Berbock sutiko imtis „tvirto“ atsako, jei Rusija imtųsi karinių veiksmų prieš Ukrainą, šeštadienį pranešė Valstybės departamentas.

„Valstybės sekretorius ir Vokietijos užsienio reikalų ministrė aptarė paramą su Rusijos agresija susiduriančios Ukrainos nepriklausomybei, suverenitetui ir teritoriniam vientisumui. Jie sutarė, kad prireiktų tvirto atsako, jei Maskva eskaluos padėtį“, – sakoma departamento pareiškime.

Jiedu taip pat aptarė COVID-19 pandemijos valdymą, klimato kaitą ir žmogaus teisių padėtį pasaulyje. Buvo paliesti ir Vokietijos pirmininkavimo Didžiajam septynetui (G-7) prioritetai 2022 metais.

Valstybės departamentas patikslino, kad A. Blinkenas ir A. Baerbock derėjosi ankstesnę dieną. Abu diplomatijos vadovai šiuo metu lankosi Liverpulyje, kur vyksta G-7 užsienio reikalų ministrų susitikimas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 12 11 19:53
Spausdinti