Meniu
Prenumerata

sekmadienis, balandžio 28 d.


ŽVALGYBA
JAV vertina informaciją apie Rusijos galimai keliamą „rimtą“ ir „jautrią“ grėsmę nacionaliniam saugumui papildyta
IQ
IQ
JAV Kapitolijus.

Trečiadienį JAV Atstovų Rūmų Žvalgybos komiteto pirmininkas Mike’as Turneris visiems Kongreso nariams pateikė informaciją apie „rimtą grėsmę nacionaliniam saugumui“. Nors nei Kongresas, nei Baltieji rūmai daug informacijos nepateikia, CNN šaltinių teigimu, grėsmė yra „labai jautri“ ir susijusi su Rusija.

Vienas šaltinių CNN patvirtino, kad ši informacija kelia didelį nerimą – apie tokius Rusijos pajėgumus nebuvo žinoma ir jie rimtai destabilizuoja JAV saugumo situaciją.

M. Turneris ragina JAV prezidentą Joe Bideną išslaptinti su žvalgybos pranešimu susijusią visą informaciją ir ja pasidalinti su Kongreso nariais. Prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake’as Sullivanas teigė, kad su Atstovų Rūmų komitetų nariais susitikimas buvo numatytas ketvirtadienį, tačiau M. Turneris, to nesulaukęs, su Kongreso nariais informacija pasidalino trečiadienį. Daugiau detalių apie grėsmę J. Sullivanas nepateikė.

„Politico“ šaltinių teigimu, šią informaciją Kongreso nariai žinojo jau seniai, ir tai nekelia tiesioginės grėsmės, su kuria reikėtų kovoti jau šiandien. „Fox News“ šaltiniai iš Pentagono teigia, kad grėsmė yra susijusi su Rusijos kosmoso pajėgumais ir galimai apima karinę kosmoso ginkluotę, konkrečiau – kosminį priešpalydovinį branduolinį ginklą.

2024 02 14 21:22
Spausdinti