Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


JAV
JAV žvalgyba perspėjo J. Bideno komandą dėl Kinijos pastangų daryti įtaką
BNS
Scanpix
J. Bidenas.

Po JAV prezidento rinkimų Kinija stengiasi užsitikrinti įtaką išrinktojo prezidento Joe Bideno administracijos potencialiems darbuotojams, todėl amerikiečių žvalgybos pareigūnai konsultuoja juos dėl šio poveikio, trečiadienį sakė Nacionalinio kontržvalgybos ir saugumo centro direktorius Williamas Evanina.

„Dabar stebime planuotą ir prognozuojamą Kinijos įtakos kampanijos perorientavimą į išrinktojo prezidento Joe Bideno būsimosios administracijos narius“, – pareiškė W. Evanina, sakydamas virtualią kalbą Aspeno institute.

Pareigūnas pridūrė, kad šios pastangos „nukreiptos ne vien į naujosios administracijos narius, bet ir jų aplinkos narius“.

„Taigi, tai yra viena iš sričių, kurioje esame labai suinteresuoti, kad nauja administracija suprastų šią įtaką – kaip ji atrodo, koks jos skonis, į ką ji panaši, kai ją pajunti“, – kalbėjo W. Evanina.

Jis pabrėžė, kad labai svarbu J. Bidenui užtikrinti prieigą prie JAV žvalgybos bendruomenės teikiamos konfidencialios informacijos.

Per virtualią konferenciją Aspeno institute pasisakęs JAV generalinio prokuroro pavaduotojas nacionalinio saugumo reikalams Johnas Demersas paragino būsimąją administraciją išlikti budrią užsienio įtakos grėsmių atžvilgiu. Jis pažymėjo, kad Kinijos įtakos mastas dar „nebuvo viešai atskleistas, kaip, tikėtina, bus padaryta artimiausiais metais“.

J. Demersas taip pat atkreipė dėmesį, kad kitos šalys potencialiai pasimokė po Rusijos kišimosi į 2016 metų JAV prezidento rinkimus kampanijos, apėmusios kibernetines atakas ir dezinformacijos pastangas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 12 03 08:51
Spausdinti