Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


AFGANISTANO KRIZĖ
JK įspėja dėl realios grėsmės Kabulo oro uostui
BNS
Scanpix
Hamido Karzai oro uostas.

Teroristinės atakos grėsmė Kabulo oro uostui yra „labai rimta ir labai reali“, ketvirtadienį sakė Jungtinės Karalystės ginkluotųjų pajėgų ministras Jamesas Heappey, jo vyriausybei įspėjus JK piliečius nebūti tame rajone.

„Per pastarąją savaitę pranešimai darėsi vis įtikinamesni. Jie yra apie realią ir didelę grėsmę gyvybei“, – radijui „Times Radio“ sakė J. Heappey.

„Tai labai rimta grėsmė, labai reali“, – pabrėžė jis.

Vėlai trečiadienį JK įspėjo savo piliečius nebūti Kabulo oro uosto rajone, kur susirinkusios didelės minios, norinčios išvykti iš Afganistano Talibanui sugrįžus į valdžią.

„Nevykite į Kabulo Hamido Karzai tarptautinį oro uostą, – savo interneto svetainėje paskelbė Užsienio reikalų ministerija. – Yra iškilusi didelė teroristinės atakos grėsmė.“

„Jei esate oro uosto rajone, pasitraukite į saugią vietą ir laukite tolesnių rekomendacijų, – sakoma pranešime. – Jei galite saugiai išvykti iš Afganistano kitais būdais, turėtumėte nedelsdami tai padaryti.“

Vašingtonas ir jo sąjungininkai nuo rugpjūčio vidurio, kai valdžią Afganistane užgrobė Talibanas, kasdien iš Kabulo oro uosto kariniais transportiniais lėktuvais išskraidina tūkstančius afganistaniečių, bet ši užduotis tampa vis sunkesnė ir beviltiškesnė.

J. Heappey sakė patariantis JK piliečiams „daryti, kaip rekomenduoja Užsienio reikalų ministerija, ir susirasti saugią vietą“.

Naujausiais duomenimis, JK nuo rugpjūčio 13 dienos iš Afganistano evakavo 11 474 žmones, tarp jų 6 946 afganistaniečius.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 08 26 11:58
Spausdinti