Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


INFLIACIJA
JK maisto produktų kainų infliacija pasiekė rekordinį lygį
BNS
Unsplash

Didžiojoje Britanijoje maisto produktų kainų infliacija pasiekė rekordinį lygį, britams susidūrus su gilia pragyvenimo išlaidų krize, rodo antradienį paskelbti tyrimo rezultatai.

Kainos per keturias savaites iki vasario 19 dienos padidėjo 17,1 proc., palyginti su analogišku laikotarpiu metais anksčiau, pranešė duomenų teikėja „Kantar“, stebėjusi daugiau nei 75 tūkst. produktų kainą.

Tai buvo didžiausias prieaugis, kurį užfiksavo „Kantar“, duomenis renkanti nuo 2008 metų.

„Pirkėjai jau kurį laiką susiduria su nuolatiniu kainų kilimu <...>. Tai daro didelę įtaką žmonių gyvenimui“, – sakė grupės mažmeninės prekybos ir vartotojų įžvalgų vadovas Fraseris McKevittas.

Tyrimas taip pat parodė, kad bakalėjos prekių kainų infliacija buvo antra pagal dydį finansinė britų problema po smarkiai išaugusių energijos sąnaudų.

Beveik 10 tūkst. vartotojų apklaususi „Kantar“ nustatė, kad ketvirtadalis namų ūkių turėjo „finansinių sunkumų“ sausio mėnesį, palyginti su penktadaliu metais anksčiau.

„Šie naujausi skaičiai kelia didelį susirūpinimą“, – pažymėjo vartotojų teisių stebėjimo organizacija „Which?“ politikos ir teisių gynimo direktorė Rocio Concha.

„Kai kurie namų ūkiai jau mažina maisto kiekį, kad sudurtų galą su galu“, – pridūrė ji.

2023 03 01 14:11
Spausdinti