Meniu
Prenumerata

trečiadienis, balandžio 24 d.


KARAS UKRAINOJE
JT: iš Ukrainos nuo invazijos pradžios pabėgo per 50 tūkst. žmonių
BNS
Scanpix
Ukrainiečiai Lenkijoje, traukinių stotyje netoli sienos su Ukraina.

Iš Ukrainos nuo Rusijos invazijos pradžios prieš mažiau nei dvi dienas pabėgo dešimtys tūkstančių žmonių, penktadienį informavo Jungtinių Tautų pabėgėlių reikalų vadovas Filippo Grandi.

JT vyriausiojo pabėgėlių reikalų komisaro biuras (UNHCR) dar ketvirtadienį perspėjo, kad šalies viduje buvo perkelti apie 100 tūkst. gyventojų. Penktadienį institucija pranešė, jog žmonės masiškai bėga į kaimynines valstybes.

„Per mažiau nei 48 valandas iš savo šalies pabėgo daugiau nei 50 tūkst. ukrainiečių pabėgėlių – dauguma į Lenkiją ir Moldovą“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė F. Grandi.

„Dar daugiau jų juda savo sienų link, – pridūrė jis. – Nuoširdžiai dėkoju šalių vyriausybėms ir žmonėms, išlaikantiems savo sienas atviras ir priimantiems pabėgėlius.“

Atskiroje žinutėje JT komisaras ypač padėkojo moldavų prezidentei Maiai Sandu „už tai, kad leido iš Ukrainos bėgantiems žmonėms, saugiai kirsti Moldovos sieną“.

„Mes, UNHCR, padarysime viską, kad padėtume sutelkti tarptautinę paramą jums priimant ir priglaudžiant juos“, – pabrėžė F. Grandi.

Tokie jo komentarai paskelbti Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui anksti ketvirtadienį inicijavus plataus masto invaziją į Ukrainą, nepaisant Vakarų šalių perspėjimų.

Penktadienį ukrainiečių pajėgos sostinėje Kijeve kovojo su rusų kariais, į antrą dieną įžengus konfliktui, jau pareikalavusiam dešimčių gyvybių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 02 25 19:56
Spausdinti