Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 26 d.


ŠIAURĖS AFRIKA
JT remiamos Libijos vyriausybės vadovas pasirengęs atsistatydinti
BNS
Scanpix
F. al Sarrajas.

Jungtinių Tautų pripažįstamos Libijos Nacionalinės santarvės vyriausybės (NSV) vadovas trečiadienį paskelbė, kad vykstant taikos deryboms dėl kone dešimtmetį trunkančio šalies konflikto užbaigimo jis ketina po šešių savaičių atsistatydinti.

Chaosas Libijoje viešpatauja nuo NATO paremto 2011 metų sukilimo, per kurį buvo nuverstas ir nužudytas ilgametis diktatorius Muamaras Kadhafis.

Fayezo al Sarrajo NSV kovoja su konkuruojančia administracija Rytų Libijoje, kuriai vadovauja maršalas Khalifa Haftaras. Krizė padidėjo pernai, kai Kh. Haftaras, remiantis parlamentą Tobruke, pradėjo puolimą Tripoliui užimti, bet praėjusį mėnesį netikėtai buvo paskelbtas ugnies nutraukimas, pažadėti nacionaliniai rinkimai ir abi konflikto šalys susitiko Maroke derėtis dėl taikos.

Trečiadienį vakare per televiziją kreipdamasis į šalies gyventojus, F. al Sarrajas sakė, kad nori pasitraukti iš savo posto ir užleisti vietą naujam vadovui, kuris būtų iškeltas per šias derybas.

„Visiems skelbiu savo nuoširdų norą vėliausiai iki spalio pabaigos perleisti savo funkcijas kitai administracijai“, – sakė jis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 09 17 08:51
Spausdinti