Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


KARAS UKRAINOJE
JT: Ukrainą paliko jau 2,5 mln. pabėgėlių
BNS
Unian
Priversti bėgti ukrainiečiai lipa į autobusus.

Nuo vasario 24 dienos, kai Rusija pradėjo savo karinę invaziją, iš Ukrainos pabėgo jau 2,5 mln. žmonių, o šalies viduje dėl karo buvo perkelti dar 2 mln. gyventojų, penktadienį pranešė Jungtinės Tautos.

JT vyriausiojo pabėgėlių reikalų komisaro biuro vadovas Filippo Grandi pareiškė, kad dėl masinio gyventojų perkėlimo yra kaltas vasario 24 dieną prasidėjęs „beprasmis karas“.

„Pabėgėlių iš Ukrainos skaičius šiandien pasiekė 2,5 mln. ir tai yra tragedija“, – parašė jis tviteryje.

„Taip pat skaičiuojame, kad Ukrainos viduje yra perkelti apie 2 mln. žmonių. Dėl šio beprasmio karo palikti savo namus yra priversti milijonai žmonių.“

JT Tarptautinės migracijos organizacijos atstovas Paulas Dillonas pareiškė, kad tarp 2,5 mln. iš Ukrainos jau pasitraukusių žmonių buvo 116 tūkst. trečiųjų šalių piliečių.

Prieš Rusijos invazijos pradžią Ukrainos teritorijoje, kurią kontroliavo Kyjivo centrinė vyriausybė, gyveno daugiau kaip 37 mln. žmonių.

Daugiau kaip pusė pabėgusiųjų iš šalies pasitraukė į Lenkiją.

Rusijos pajėgos penktadienį smogė civiliams taikiniams Dnipro mieste centrinėje Ukrainos dalyje, o Maskvos pajėgos dar labiau priartėjo prie sostinės Kyjivo, kurį, pasak mero Vitalijaus Kličko, nuo karo pradžios paliko pusė iš maždaug 3,5 mln. gyventojų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 03 11 13:57
Spausdinti