Meniu
Prenumerata

penktadienis, gegužės 3 d.


KALNŲ KARABACHAS
Kalnų Karabacho separatistai skelbia nutrauksiantys ugnį, sutinka derėtis dėl integracijos
BNS
Scanpix
Kalnų Karabachas.

Kalnų Karabacho separatistai trečiadienį paskelbė, kad tarpininkaujant Rusijos taikdariams buvo pasiektas susitarimas nutraukti ugnį ir sudėti ginklus.

Apie konkretesnes paliaubų sąlygas kol kas nebuvo pranešta, tik nurodoma, kad jos prasideda 13 val. vietos (12 val. Lietuvos) laiku.

„Arcacho Respublikos valdžia priima Rusijos taikos palaikymo kontingento vadovybės pasiūlymą dėl paliaubų“, – sakoma separatistų pareiškime, kuriame vartojamas armėniškas regiono pavadinimas.

Jame priduriama, kad „buvo pasiektas susitarimas dėl visiško karo veiksmų nutraukimo“.

Kiek vėliau armėnų separatistai sakė sutikę su Baku pasiūlymu pradėti derybas dėl ginčijamo regiono integravimo į Azerbaidžaną.

„Azerbaidžano pusės keliami klausimai dėl reintegracijos, Kalnų Karabacho armėnų teisių ir saugumo užtikrinimo (...) bus aptariami vietos armėnų atstovų ir Azerbaidžano Respublikos centrinės valdžios atstovų susitikime“, – sakė separatistų valdžia trečiadienį.

Jos vyks Jevlache rugsėjo 21 dieną.

Armėnija trečiadienį pranešė, kad per mažiau nei parą nuo Azerbaidžano karinės operacijos ginčijamame Kalnų Karabacho regione pradžios žuvo daugiau kaip 30 žmonių ir daugiau kaip 200 buvo sužeisti.

Tuo tarpu Rusijos taikdariai trečiadienį pranešė evakavę daugiau nei 2 tūkst. civilių, įskaitant daugiau nei 1 tūkst. vaikų, iš pavojingiausių Kalnų Karabacho vietovių.

2023 09 20 12:35
Spausdinti