Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


JUNGTINĖ KARALYSTĖ
Karalius Karolis III pasakė inauguracinę kalbą JK parlamente
BNS
Scanpix
Karolio III inauguracinė kalba Vestminsterio salėje.

Naujasis Jungtinės Karalystės suverenas Karolis III, įžengęs į sostą praėjusią savaitę mirus jo motinai, karalienei Elžbietai II, pirmadienį pasakė savo inauguracinę kalbą šalies parlamente.

„Šiandien stovėdamas prieš jus, negaliu nepajusti mus supančios istorijos svorio, kuris primena mums svarbias parlamentines tradicijas, kurioms atsidavę abiejų rūmų nariai“, – sakė jis Vestminsterio salėje susirinkusiems žemųjų Bendruomenių Rūmų ir aukštųjų Lordų Rūmų nariams.

„Parlamentas yra gyvas ir kvėpuojantis mūsų demokratijos instrumentas“, – pridūrė jis, pažymėdamas, kad karalienė parodė „nesavanaudiškos pareigos pavyzdį, kuriuo, padedamas Dievo ir jūsų patarimų, esu pasiryžęs ištikimai sekti“.

Karstas su velionės monarchės palaikais nuo trečiadienio vakaro iki rugsėjo 19-ąją vyksiančių valstybinių laidotuvių gulės Vestminsterio salėje.

Toliau Karolis III keliaus į Škotiją, kur prisijungs prie procesijos, lydinčios karalienės karstą į Edinburgo Šv. Egidijaus katedrą. Karstas ten bus laikomas parą, o antradienį bus išskraidintas į Londoną.

2022 09 12 14:10
Spausdinti