Meniu
Prenumerata

penktadienis, gegužės 17 d.


JAV PIRMINIAI RINKIMAI
Kas yra N. Haley, D. Trumpui baimę varanti respublikonų kandidatė?
Liepa Žeromskaitė, specialiai iš Vašingtono
Scanpix
N. Haley.

„Nikki liko nutolusi TREČIOJE vietoje! Ji sakė, kad niekada nekandidatuotų prieš mane, kad „jis buvo puikus prezidentas“, ir ji turėjo klausyti savo patarimų“, – savo socialiniame tinkle „Truth Social“ po respublikonų sueigų Ajovoje sausio 15 d. apie konkurentę respublikonę Nikki Haley rašė buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas.

Tačiau kodėl „tolimoje trečioje vietoje“ atsidūrusi kandidatė skatina respublikonų lyderiu artėjančiuose JAV prezidento rinkimuose laikomo D. Trumpo pyktį?

Šaknys Indijoje

Nimarata Nikki Randhawa, vėliau ištekėjusi ir tapusi Haley, gimė 1972 m. Pietų Karolinos Bambergo mieste. Mergaitės sikhai tėvai iš Indijos Pundžabo regiono 1950-aisiais persikėlė į Kanadą, o vėliau – ir į JAV. Abu buvo išsilavinę – tėvas dėstė biologiją Kanados ir JAV universitetuose, o motina turėjo teisės diplomą, baigė pedagogikos magistrą, vėliau atidarė savo drabužių parduotuvę, kur paaugusi Nimarata Nikki jai pagelbėjo su apskaita. Šeimoje augo iš viso keturi vaikai – du berniukai ir dvi mergaitės. Vardas Nikki pundžabių kalba reiškia „mažoji“.

2024 01 18 14:00
Spausdinti