Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


UKRAINOS KRIZĖ
Kijeve ir Maskvoje kitą savaitę lankysis aukšto rango JAV diplomatė
BNS
Pixabay
JAV vėliava.

Vašingtono aukščiausio rango diplomatė Europai ir Eurazijai kitą savaitę vyks į Maskvą ir Kijevą derybų dėl rusų pajėgų telkimo Ukrainos pasienyje, šeštadienį pranešė Valstybės departamentas.

Karen Donfried nuo pirmadienio iki trečiadienio viešės Rusijoje ir Ukrainoje, kur susitiks su aukšto rango pareigūnais. Jis turėtų „pabrėžti Jungtinių Valstijų įsipareigojimą palaikyti Ukrainos suverenitetą, nepriklausomybę ir teritorinį vientisumą“, nurodoma Departamento pareiškime.

„Valstybės sekretoriaus pavaduotoja K. Donfried akcentuos, kad galime pasiekti diplomatinės pažangos pastangose užbaigti konfliktą Donbase, įgyvendindami Minsko susitarimus ir remdami Normandijos formatą“, – priduriama pareiškime.

2015 metais sudarytas Minsko susitarimas yra skirtas nutraukti separatistinį konfliktą Rytų Ukrainoje. Sutartį mėginama įgyvendinti per vadinamojo Normandijos formato derybas – Prancūzijos ir Vokietijos diplomatinę iniciatyvą.

Trečiadienį ir ketvirtadienį K. Donfried lankysis Briuselyje, kur „konsultuosis su NATO sąjungininkais ir ES partneriais dėl pastangų siekti diplomatinio sprendinio“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 12 11 21:26
Spausdinti