Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


KINIJA
Kinija pranešė apie kone 60 tūkst. su COVID-19 susijusių mirčių per mėnesį
BNS
Scanpix
Perpildyta ligoninė Šanchajuje.

Kinijos sveikatos Apsaugos pareigūnai šeštadienį pranešė apie kone 60 tūkst. su COVID-19 susijusių mirčių per vieną mėnesį ir tai pirmas didelis vyriausybės paskelbtas mirties atvejų skaičius nuo gruodžio pradžios, kai buvo sušvelnintos kovos su virusu priemonės.

Nuo gruodžio 8-osios iki sausio 12-osios šalyje užregistruoti 59 938 su COVID-19 susiję mirties atvejai, spaudos konferencijoje sakė Nacionalinės sveikatos komisijos (NHC) pareigūnė Jiao Yahui.

Paskelbtas skaičius atspindi tik medicinos įstaigose užregistruotus mirties atvejus, o tikrasis skaičius tikriausiai yra daug didesnis.

5 503 mirties atvejai buvo susieti su kvėpavimo sutrikimais tiesiogiai dėl koronaviruso, o 54 435 atvejai – su gretutinėmis ligomis ir COVID-19, sakė Jiao Yahui.

Kinija sulaukdavo kaltinimų, kad nuo gruodžio pradžios, kai atsisakė savo itin griežtų kovos su pandemija priemonių, jos oficialiojoje statistikoje neatsispindi dalis mirties nuo COVID-19 atvejų.

Trečiadienį kinų sveikatos pareigūnai tvirtino, kad nebūtina sustoti prie tikslaus skaičiaus klausimo.

Anksčiau Pekinas susiaurino savo apibrėžimą, kas yra mirtis nuo COVID-19. Sprendimą sukritikavo Pasaulio sveikatos organizacija (PSO).

Šeštadienį Kinijos pareigūnai nurodė, kad vidutinis nuo COVID-19 mirusių žmonių amžius yra 80,3 metų ir kad daugiau kaip 90 proc. mirusių pacientų buvo vyresni nei 65 metų. Dauguma jų turėjo gretutinių ligų.

Kinijoje milijonai vyresnių nei 60 metų žmonių nėra paskiepyti nuo COVID-19.

2023 01 14 14:23
Spausdinti