Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


PYKČIAI
Kinija svarsto įvesti ekonomines sankcijas Lietuvai
BNS
Pexels
Kinija.

Kinijos komunistų partijos leidinys „Global times“ šią savaitę pranešė, kad Pekinas gali įvesti oficialias ekonomines sankcijas Lietuvai.

Kinijos leidinį cituojantis portalas 15min.lt teigia, kad šis propagandinis portalas dažniausiai atspindi Kinijos valdžios poziciją, nors jo grasinimai ne visuomet išsipildo.

„Global times“ rašo, jog Kinija Lietuvai galėtų įvesti „JAV stiliaus sankcijas“, kaip pavyzdį nurodydamas amerikiečių ribojimus kinų telekomunikacijų bendrovei „Huawei“.

„Kinija turi teisę uždrausti bet kuriai įmonei parduoti Lietuvai gaminius, kuriuose naudojami kiniški komponentai ar technologijos, užsienio įmonėms taip pat gali būti uždrausta parduoti Kinijos produkciją, kurioje yra žaliavų ir komponentų iš Lietuvos“, – cituojamas „Global times“.

Kinija pastaruoju metu reiškė protestus dėl Lietuvos plėtojamų ryšių su Taivanu, šios salos atstovybės atidarymo Vilniuje.

Kinija rudenį sustabdė krovininius traukinius į Lietuvą, maisto eksporto leidimų išdavimą, sumažino Lietuvos įmonėms kredito limitus ir pakėlė kainas, be to, buvo išbraukusi Lietuvą iš muitinės sistemų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 12 22 09:55
Spausdinti