Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


COVID-19
Kinijoje dėl išaugusio koronaviruso atvejų skaičiaus uždarytas miestas su 9 mln. gyventojų
BNS

Kinijoje dėl naujo koronaviruso protrūkio penktadienį karantinui uždaromas devynis milijonus gyventojų turintis miestas.

Dėl čia išaugusio atvejų skaičiaus bendras COVID-19 atvejų skaičius šalyje pasiekė dvejų metų aukštumas. Todėl Džilino provincijos sostinės ir svarbaus pramoninio centro Čangčunao valdžia gyventojams nurodė dirbti iš namų.

Vienam namų ūkio nariui bus leista kas dvi dienas išeiti nusipirkti būtiniausių kasdienių prekių. Be to, mieste pradedamas masinis testavimas.

Po to, kai itin sparčiai plintanti omikron atmaina prasiveržė pro Kinijos taikytas apsaugos priemones, savaitinis atvejų skaičius šalyje pirmą kartą nuo pandemijos pradžios 2020 metais viršijo 1000 atvejų ribą. Vos prieš tris savaites savaitinis atvejų skaičius nesiekė šimto.

Daugiau nei dešimtyje provincijų užfiksuoti 1369 atvejai, rodo naujausi penktadienį paskelbti duomenys.

Taip pat penktadienį Šanchajaus valdžia nurodė uždaryti mokyklas ir pereiti prie nuotolinio mokymosi.

Koronavirusas Kinijoje pirmą kartą buvo aptiktas 2019 metų pabaigoje, tačiau vyriausybė jį iš esmės kontroliavo staigiai įvedamais karantinais ir masiniu testavimu. Padėjo ir tai, kad sienos iš esmės buvo laikomos uždarytos.

Dėl to Kinijoje fiksuojamas atvejų skaičius, palyginti su tarptautiniais rodikliais, yra itin mažas.

Visgi agresyvi politika Kinijoje jau sukėlė vadinamąjį „pandeminį nuovargį“.

Šalies centrinė ekonomikos planavimo agentūra neseniai įspėjo, kad didelio masto karantinai gali pakenkti ekonomikai, o vienas Kinijos aukščiausio lygio mokslininkas pareiškė, kad šalis turėtų siekti sugyventi su virusu, kaip tai daro ir kitos šalys.

Tačiau vyriausybė daug investavo į savo gebėjimą kontroliuoti COVID-19, todėl penktadienį paskelbtos priemonės, rodos, temdo viltis, kad Kinija netrukus atsisakys savo nulinės tolerancijos koronaviruso atžvilgiu požiūrio.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 03 11 14:10
Spausdinti