Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


KINIJA
Kinijoje dėl vieno COVID-19 atvejo uždarytas 300 000 gyventojų turintis miestas
BNS
Vladimir Fedotov/Unsplash
Asociatyvi nuotrauka.

Šimtams tūkstančių žmonių viename Kinijos mieste antradienį paskelbtas griežtas karantinas dėl vieno išaiškinto COVID-19 atvejo, nesant jokių ženklų, kad Pekinas galėtų švelninti savo griežtą nulinės tolerancijos virusui strategiją.

Kinija yra paskutinė didelė ekonomika, vis dar vykdanti politiką „nulis COVIDo“ ir ligos protrūkius slopinanti staigiai įvedamais uždarymais, priverstiniais karantinais ir varginančiais kelionių suvaržymais nepaisant augančio visuomenės nuovargio ir žalos ekonomikai.

Kelių regionų valdžia įvedė virtinę suvaržymų, bandydama užgniaužti naujus protrūkius, sukeliamus sparčiai plintančios viruso omikron atmainos.

Pranešęs apie naują vietinį užsikrėtimo atvejį, plieno gamybos centras Ugangas Henano provincijoje pirmadienį paskelbė tris dienas taikysiantis „uždarą kontrolę“ dėl „ligos prevencijos“.

Nė vienam iš 320 tūkst. miesto gyventojų iki ketvirtadienio vidurdienio neleidžiama iškelti kojos iš namų. Pranešime sakoma, kad būtiniausiais dalykais gyventojus aprūpins vietos pareigūnai.

Gyventojams draudžiama be leidimo naudotis savo automobiliais; nenumatytais atvejais jie privalo gauti oficialų leidimą keliauti uždaro „burbulo“ sąlygomis.

Ugange yra įsikūrusi viena iš didžiausių Kinijos plieno firmų, „Wuyang Iron & Steel Co.“, eksportuojanti savo produkciją į JAV, Japoniją ir kitas dideles Vakarų ekonomikas, nurodo agentūra „Bloomberg“.

Beveik 250 mln. žmonių Kinijoje šiuo metu taikomos vienokios ar kitokios viruso kontrolės priemonės, pirmadienį pranešė japonų bankas „Nomura“. Šis skaičius yra daugiau kaip dvigubai didesnis nei praėjusią savaitę.

Nuolat kylantys protrūkiai ir griežtas pareigūnų atsakas mažina viltis, kad Pekinas yra pasirengęs atsisakyti anksčiau šiais metais taikytų drakoniškų suvaržymų, kai iš savo namų ištisas savaites negalėjo išeiti dešimtys milijonų žmonių.

Antradienį šalyje užregistruoti 347 nauji vietiniai užsikrėtimo atvejai. Daugiau kaip 80 proc. užsikrėtusiųjų jokie ligos simptomai nepasireiškia, nurodo Nacionalinė sveikatos komisija.

Vis labiau nuogąstaujama dėl griežtesnių kovos su COVID-19 priemonių Šanchajuje, kur anksčiau šiais metais gyventojai turėjo ištverti varginamą dviejų mėnesių uždarymą su tiekimo sutrikimais ir pavieniais protestais.

Daugumai iš 25 mln. šio didmiesčio gyventojų nurodyta nuo antradienio iki ketvirtadienio pasidaryti du COVID-19 testus, per parą čia išaiškinamus užsikrėtimo atvejus ir toliau nusakant dviženkliais skaičiais.

Rytinėje Anhujaus provincijoje, kur pareigūnai praėjusią savaitę namuose uždarė 1,7 mln. žmonių, vienos apygardos gyventojai antradienį masiškai testuojami jau 15-ą kartą, rodo oficialus pranešimas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 07 12 12:51
Spausdinti