Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


COVID-19
Kinijoje kyla nauja pandemijos banga – dešimtys milijonų susirgimų per savaitę
ELTA
Scanpix
Kinija.

Kinijos sostinės sveikatos priežiūros institucijos penktadienį pranešė, kad per pastarąsias keturias savaites Pekine ėmė smarkiai daugėti koronaviruso infekcijos atvejų, o per šalį ritasi nauja COVID-19 banga.

Kai kuriose šalies dalyse mokykloms buvo nurodyta imtis atsargumo priemonių.

Vadovaujantis Kinijos epidemiologas Zhong Nanshanas prognozuoja, kad birželio pabaigoje, kai ši banga pasieks piką, per savaitę bus fiksuojama apie 65 mln. naujų užsikrėtimo atvejų, praneša valstybinė žiniasklaida. Šiuo metu Zhongo nuomone, per savaitę sulaukiama apie 40 mln. atvejų.

Nors ekspertai mano, kad 80-90 proc. iš visų 1,4 mlrd. Kinijos gyventojų užsikrėtė per gruodžio ir sausio mėnesiais kilusią bangą, gali būti, kad dabar imuniteto lygis sumažėjo.

Oficialių duomenų apie žiemą nuo koronaviruso mirusių žmonių skaičių kol kas nėra. Užsienio ekspertų vertinimais, šis skaičius siekia apie 1 milijoną. Valdžios institucijos trečiadienį atidėjo reguliarų 2022 metų ketvirtojo ketvirčio mirtingumo duomenų skelbimą. Krematoriumai tuo metu nepajėgė susitvarkyti su mirusiųjų srautu.

Gruodžio mėnesį po trejų metų Kinija staiga atsisakė anksčiau griežtos nulinės COVID strategijos. Ligoninės buvo prastai pasirengusios to pasekmėms. Šį kartą nesitikima sulaukti infekcijos bangos, panašios į praėjusią, tačiau sveikatos priežiūros institucijos įspėja, kad vyresnio amžiaus žmonėms ir ligoniams gresia ypatingas pavojus.

2023 05 26 14:00
Spausdinti