Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


KINIJA
Kinijos miestuose švelninamos testavimo dėl COVID-19 taisyklės
BNS
Scanpix
Pekinas.

Pekine ir kituose Kinijos miestuose pirmadienį vėl pradėjo dirbti kompanijos ir buvo palengvinta tvarka dėl testavimo, šaliai pamažu bandant švelninti griežtą, protestus išprovokavusią politiką „nulis COVIDo“.

Vietos administracijos visoje Kinijoje pradėjo po truputį atšaukti ne vienus metus trunkančius suvaržymus, padrąsintos centrinės vyriausybės nurodymų taikyti naujus principus kovai su koronavirusu.

Sostinėje Pekine, kur daugelis kompanijų vėl dirba, nuo pirmadienio viešuoju transportu į darbus važinėjantiems žmonėms nebereikia parodyti ne anksčiau kaip prieš 48 val. atlikto testo neigiamo rezultato.

Finansų centre Šanchajuje, kuriam šiais metais teko du mėnesius gyventi itin griežto uždarymo sąlygomis, įsigaliojo tos pačios taisyklės, gyventojai į tokias viešas erdves po atviru dangumi kaip parkai ir turistiniai objektai gali patekti ir be neseniai atlikto testo.

Kaimyninis Hangdžou žengė dar toliau ir nutraukė reguliarų masinį savo 10 mln. gyventojų testavimą, išskyrus asmenis, gyvenančius senelių namuose ar lankančius senelių namus, mokyklas ir darželius.

Šalies šiaurės vakaruose esančiame Urumči mieste, kur 10 gyvybių nusinešęs gaisras prisidėjo prie veiksnių, išprovokavusių pastaruoju metu visoje šalyje vykusius protestus prieš kovos su COVID-19 priemones, pirmadienį vėl buvo atidaryti prekybos centrai, viešbučiai, restoranai ir slidinėjimo kurortai.

Šis daugiau kaip 4 mln. gyventojų turintis Sindziango regiono miestas išgyveno vieną ilgiausių uždarymų Kinijoje – kai kurie jo rajonai buvo uždaryti nuo rugpjūčio iki lapkričio.

Kinijos centrinėje dalyje esančio Uhano miesto, kur 2019-ųjų pabaigoje buvo pirmą kartą aptiktas COVID-19 virusas, ir rytinės Šandongo provincijos pareigūnai sekmadienį atšaukė reikalavimą dėl testavimosi norint naudotis viešuoju transportu.

Centrinėje šalies dalyje esantis Džengdžou miestas, kur įsikūrusi didžiausia pasaulyje „iPhone“ gamykla, sekmadienį paskelbė, kad žmonėms bus leidžiama lankytis viešose vietose, naudotis viešuoju transportu ir patekti į savo gyvenamuosius kompleksus be neigiamo testo rezultato.

2022 12 05 10:02
Spausdinti